Ух, како је Арсенал уништио Лиона - 6:0!

Плотунска паљба љутих Тобџија - Лион осетио бес Венгерових ученика и Окочиног нећака! Четири гола за девет минута и шест различитих стрелаца! Тренер Лиона Ибер Фурније казнио цео тим Лиона тиме што су играли цео меч, без измене...

Фудбал 26.07.2015 | 11:40
Ух, како је Арсенал уништио Лиона - 6:0!

Бројне дебате и дискусије водиће љубитељи Премијер лиге у суботу увече, што у својим дневним собама, што за телефонима, где ће „прштати“ расправе од 140 карактера везано за тему – може ли Арсенал да буде равноправан такмац Челсију, Манчестер Ситију и Јунајтеду у борби за премијерлигашку титулу!

Време ће показати да ли ученици Арсена Венгера заиста могу да направе већи искорак у наредних десет месеци, али сумње нема – Тобџије једва чекају почетак шампионата, јер су форму довели практично до савршенства. Доказ за то? Шест погодака и шест различитих стрелаца у канонади Лиона резултатом 6:0!

„Пуцњава“ је започела у 29. минуту, док навијачи на Емирејтсу само неколико тренутака раније као да нису могли да претпоставе шта ће се догодити у наставку, па су из досаде покренули „мексичке таласе“, како би мало подигли атмосферу. Серију голова отворио је Оливије Жиру после слабе реакције противничке одбране на слободан ударац који је извео Месут Озил са десне стране.

Само неколико тренутака касније Алекс Окслејд Чембрлен дуплирао је предност, да би у само неколико секунди млади нападач и нећак Џеј-Џеј Окоче, Алекс Ивоби, затресао мрежу и тако се наметнуо Професору. Фуриозни налет домаћина и четврти погодак у распону од девет минута постигао је Арон Рамзи, који је Ивобију претходно био асистент.

Већ у 62. минуту Озил је као мачетом још једном сасекао разбијену одбрану немоћног Лиона, да би у самом финишу Санти Казорла ставио свој печат за коначних 6:0!

Фудбалери Лиона деловали су прилично незаинтересовано у обе фазе игре, а интересантно је да су навалу Лавова предводили Александре Лаказет и Набил Фекир, који је у игру ушао већ у 27. минуту уместо Клемона Гренијеа. Због катастрофално лоше игре тренер Ибер Фурније спремио је казну за комплетан први тим тако што је све играче оставио на терену до краја утакмице, без искоришћених измена.

Узимајући у обзир да се по један бод додељује за сваки погодак на утакмици на Емирејт купу, јасно је да је Арсенал јако близу освајања четвртог трофеја. У првом мечу Виљареал је био бољи од Волфзбурга резултатом 2:1.

ЕМИРЕЈТС КУП - РЕЗУЛТАТИ:

Волфзбург - Виљареал 1:2 (1:2)
/Перишић 11 - Гаспар 8, Леива 17/

Арсенал - Лион 6:0 (4:0)
/Жиру 29, Окслејд Чембрлен 34, Ивоби 35, Ремзи 38, Озил 62, Казорла 85/

Коментари / 0

Оставите коментар