Uh, kako je Arsenal uništio Liona - 6:0!

Plotunska paljba ljutih Tobdžija - Lion osetio bes Vengerovih učenika i Okočinog nećaka! Četiri gola za devet minuta i šest različitih strelaca! Trener Liona Iber Furnije kaznio ceo tim Liona time što su igrali ceo meč, bez izmene...

Fudbal 26.07.2015 | 11:40
Uh, kako je Arsenal uništio Liona - 6:0!

Brojne debate i diskusije vodiće ljubitelji Premijer lige u subotu uveče, što u svojim dnevnim sobama, što za telefonima, gde će „prštati“ rasprave od 140 karaktera vezano za temu – može li Arsenal da bude ravnopravan takmac Čelsiju, Mančester Sitiju i Junajtedu u borbi za premijerligašku titulu!

Vreme će pokazati da li učenici Arsena Vengera zaista mogu da naprave veći iskorak u narednih deset meseci, ali sumnje nema – Tobdžije jedva čekaju početak šampionata, jer su formu doveli praktično do savršenstva. Dokaz za to? Šest pogodaka i šest različitih strelaca u kanonadi Liona rezultatom 6:0!

„Pucnjava“ je započela u 29. minutu, dok navijači na Emirejtsu samo nekoliko trenutaka ranije kao da nisu mogli da pretpostave šta će se dogoditi u nastavku, pa su iz dosade pokrenuli „meksičke talase“, kako bi malo podigli atmosferu. Seriju golova otvorio je Olivije Žiru posle slabe reakcije protivničke odbrane na slobodan udarac koji je izveo Mesut Ozil sa desne strane.

Samo nekoliko trenutaka kasnije Aleks Okslejd Čembrlen duplirao je prednost, da bi u samo nekoliko sekundi mladi napadač i nećak Džej-Džej Okoče, Aleks Ivobi, zatresao mrežu i tako se nametnuo Profesoru. Furiozni nalet domaćina i četvrti pogodak u rasponu od devet minuta postigao je Aron Ramzi, koji je Ivobiju prethodno bio asistent.

Već u 62. minutu Ozil je kao mačetom još jednom sasekao razbijenu odbranu nemoćnog Liona, da bi u samom finišu Santi Kazorla stavio svoj pečat za konačnih 6:0!

Fudbaleri Liona delovali su prilično nezainteresovano u obe faze igre, a interesantno je da su navalu Lavova predvodili Aleksandre Lakazet i Nabil Fekir, koji je u igru ušao već u 27. minutu umesto Klemona Grenijea. Zbog katastrofalno loše igre trener Iber Furnije spremio je kaznu za kompletan prvi tim tako što je sve igrače ostavio na terenu do kraja utakmice, bez iskorišćenih izmena.

Uzimajući u obzir da se po jedan bod dodeljuje za svaki pogodak na utakmici na Emirejt kupu, jasno je da je Arsenal jako blizu osvajanja četvrtog trofeja. U prvom meču Viljareal je bio bolji od Volfzburga rezultatom 2:1.

EMIREJTS KUP - REZULTATI:

Volfzburg - Viljareal 1:2 (1:2)
/Perišić 11 - Gaspar 8, Leiva 17/

Arsenal - Lion 6:0 (4:0)
/Žiru 29, Okslejd Čembrlen 34, Ivobi 35, Remzi 38, Ozil 62, Kazorla 85/

Komentari / 0

Ostavite komentar