Вјеровали или не - Барса купује мјесто у лиги од Елћеа?!

Додуше у Сегунди. За Б тим Барселоне!

Фудбал 28.07.2015 | 08:20
Вјеровали или не - Барса купује мјесто у лиги од Елћеа?!

Током председничке кампање Ђозеп Марија Бартомеу је категорички одбијао такву идеји. Зашто би Барселона куповала место у лиги? Барселона осваја! Међутим, када је трка завршена, а Бартомеу сео у фотељу, предомислио се. Сегунда је ипак много плодније тле за развој младих играча, а пошто је други тим Блаугране прошле сезоне изгубио друголигашки статус сада би мога да га – купи.

Шпански медији незванично помињу могућност да Барселона преузме Елћеово место. Подсетимо, Елће је избачен из Примере због дуговања, а пошто још није регулисао обавезе исто би могло да му се понови и у Сегунди. Клуб има рок до 31. јула да исплати дугове према 33 играча, а због реалног ризика да Елће банкротира ником од фудбалера није спреман на репрограм или одлагање.

Све скупа у питање је 7.200.000 евра. Превише за Елће. Посебно кад се узме у обзир да је то само сума потребна да се почне сезона. А где су остали трошкови?

Стога би Елће могао врло лако да се пресели у Сегунду Б (трећу лигу), док би његово место заузео неко од тимова који су на терену прошле сезоне изгубили статус друголигаша. Барселона је била последња, па се последња и пита. Али ни Расинг Сантандер, ни Рекреативо Уелва, ни Сабадељ немају поменутих 7.200.000 евра.

Челницима Барселоне та сума је само кусур од великих послова. Богати све богатији, сиромашни све сиромашнији...

Коментари / 0

Оставите коментар