Vjerovali ili ne - Barsa kupuje mjesto u ligi od Elćea?!

Doduše u Segundi. Za B tim Barselone!

Fudbal 28.07.2015 | 08:20
Vjerovali ili ne - Barsa kupuje mjesto u ligi od Elćea?!

Tokom predsedničke kampanje Đozep Marija Bartomeu je kategorički odbijao takvu ideji. Zašto bi Barselona kupovala mesto u ligi? Barselona osvaja! Međutim, kada je trka završena, a Bartomeu seo u fotelju, predomislio se. Segunda je ipak mnogo plodnije tle za razvoj mladih igrača, a pošto je drugi tim Blaugrane prošle sezone izgubio drugoligaški status sada bi moga da ga – kupi.

Španski mediji nezvanično pominju mogućnost da Barselona preuzme Elćeovo mesto. Podsetimo, Elće je izbačen iz Primere zbog dugovanja, a pošto još nije regulisao obaveze isto bi moglo da mu se ponovi i u Segundi. Klub ima rok do 31. jula da isplati dugove prema 33 igrača, a zbog realnog rizika da Elće bankrotira nikom od fudbalera nije spreman na reprogram ili odlaganje.

Sve skupa u pitanje je 7.200.000 evra. Previše za Elće. Posebno kad se uzme u obzir da je to samo suma potrebna da se počne sezona. A gde su ostali troškovi?

Stoga bi Elće mogao vrlo lako da se preseli u Segundu B (treću ligu), dok bi njegovo mesto zauzeo neko od timova koji su na terenu prošle sezone izgubili status drugoligaša. Barselona je bila poslednja, pa se poslednja i pita. Ali ni Rasing Santander, ni Rekreativo Uelva, ni Sabadelj nemaju pomenutih 7.200.000 evra.

Čelnicima Barselone ta suma je samo kusur od velikih poslova. Bogati sve bogatiji, siromašni sve siromašniji...

Komentari / 0

Ostavite komentar