Карловић: Невјероватна побједа над непобједивим Новаком!

Хрватски тенисер Иво Карловић истакао је да је победа над Новаком Ђоковићем на турниру у Дохи посебна и да ће је се увек сећати.

Тенис 26.07.2015 | 13:40
Карловић: Невјероватна побједа над непобједивим Новаком!

Карловић је почетком године савладао Ђоковића у полуфиналу АТП турнира у Дохи резултатом 6:7 (2-7), 7:6 (8-6), 6:3, што му је највећи тријумф ове сезоне.

’Доктор Иво’ је један од ретких тенисера који има позитиван скор са Новаком – победио га је три пута, уз само један пораз.

„Победа над Ђоковићем ове године је била невероватна, нарочито када се у обзир узме чињеница да је у последње време доминирао и некада се чинило да га је немогуће победити. Сећаћу се те победе и увек знати да је била невероватна“, рекао је Карловић.

Иво је вероватно најбољи сервер на свету – ове године је оборио рекорд са 45 асова у мечу на три добијена сета и сада је на броју од 9.929 ас удараца током каријере. Иако има 36 година жели да на првом месту вечне листе претекне сународника Горана Иванишевића који је током каријере одсервирао 10.183 аса.

„Нема сумње да ми је циљ да престигнем Горана. Није толико далеко и волео бих да га стигнем ове године, посебно јер увек истиче да би био срећан да оборим његов рекорд. Ако се то деси, биће фантастично за мене“, додао је Хрват.

Следећу прилику имаће у полуфиналу АТП турнира у Боготи против Андреаса Манарина до којег је дошао преокретом над Радеком Штепанеком.

„У почетку је било веома тешко против Штепанека. Нисам имао довољно енергије, али сам постепено подизао темпо, боље се кретао и то ми је омогућило да победим. Против Колумбијца (Галана Ривероса) је такође било веома захтевно. Он је и даље млад и може много да напредује. Ово је сјајан турнир, увек на њему играм добро и зато се враћам сваке године. Организација је добра и људи су посебни. Једино бих променио то што константно пада киша“, навео је Иво.

Ипак, можда би позне године могле да му отежају сутизање Иванишевића.

„Играћу до 50. године. Исто сам се овако осећао и када сам имао 28-29 година. Веома сам здрав и поправио сам пласман. И даље уживам у путовањима и учествовању на великим турнирима. Докле год је све добро, не размишљам о крају каријере“, закључио је Карловић.

Коментари / 0

Оставите коментар