Karlović: Nevjerovatna pobjeda nad nepobjedivim Novakom!

Hrvatski teniser Ivo Karlović istakao je da je pobeda nad Novakom Đokovićem na turniru u Dohi posebna i da će je se uvek sećati.

Tenis 26.07.2015 | 13:40
Karlović: Nevjerovatna pobjeda nad nepobjedivim Novakom!

Karlović je početkom godine savladao Đokovića u polufinalu ATP turnira u Dohi rezultatom 6:7 (2-7), 7:6 (8-6), 6:3, što mu je najveći trijumf ove sezone.

’Doktor Ivo’ je jedan od retkih tenisera koji ima pozitivan skor sa Novakom – pobedio ga je tri puta, uz samo jedan poraz.

„Pobeda nad Đokovićem ove godine je bila neverovatna, naročito kada se u obzir uzme činjenica da je u poslednje vreme dominirao i nekada se činilo da ga je nemoguće pobediti. Sećaću se te pobede i uvek znati da je bila neverovatna“, rekao je Karlović.

Ivo je verovatno najbolji server na svetu – ove godine je oborio rekord sa 45 asova u meču na tri dobijena seta i sada je na broju od 9.929 as udaraca tokom karijere. Iako ima 36 godina želi da na prvom mestu večne liste pretekne sunarodnika Gorana Ivaniševića koji je tokom karijere odservirao 10.183 asa.

„Nema sumnje da mi je cilj da prestignem Gorana. Nije toliko daleko i voleo bih da ga stignem ove godine, posebno jer uvek ističe da bi bio srećan da oborim njegov rekord. Ako se to desi, biće fantastično za mene“, dodao je Hrvat.

Sledeću priliku imaće u polufinalu ATP turnira u Bogoti protiv Andreasa Manarina do kojeg je došao preokretom nad Radekom Štepanekom.

„U početku je bilo veoma teško protiv Štepaneka. Nisam imao dovoljno energije, ali sam postepeno podizao tempo, bolje se kretao i to mi je omogućilo da pobedim. Protiv Kolumbijca (Galana Riverosa) je takođe bilo veoma zahtevno. On je i dalje mlad i može mnogo da napreduje. Ovo je sjajan turnir, uvek na njemu igram dobro i zato se vraćam svake godine. Organizacija je dobra i ljudi su posebni. Jedino bih promenio to što konstantno pada kiša“, naveo je Ivo.

Ipak, možda bi pozne godine mogle da mu otežaju sutizanje Ivaniševića.

„Igraću do 50. godine. Isto sam se ovako osećao i kada sam imao 28-29 godina. Veoma sam zdrav i popravio sam plasman. I dalje uživam u putovanjima i učestvovanju na velikim turnirima. Dokle god je sve dobro, ne razmišljam o kraju karijere“, zaključio je Karlović.

Komentari / 0

Ostavite komentar