Одблокирање имовине или арбитража

Власник "Делта" холдинга Мирослав Мишковић поднео је Државном правобранилаштву захтев да му се одблокира имовина, или ће, у супротном, ићи на међународну арбитражу.

Србија 25.07.2015 | 13:00
Одблокирање имовине или арбитража

Државни правобранилац Сњежана Продановић потврдила је Тањугу да је Мишковићев предлог за мирно решење спора стигао у Правобранилаштво.

Предлогом за мирно решење спора власник компаније Делта тражи да му се одблокира имовина замрзнута због кривичног поступка који се против њега води по оптужбама за оштећење путарских предузећа.

У супротном, ако не дође до нагодбе са државом, Мишковић је најавио да ће поднети тужбу Вашингтонској арбитражи која се бави решавањем инвестиционих спорова.

В.д. заменика државног правобраниоца Ксенија Максић рекла је Тањугу да је Мишковићев предлог прослеђен Влади Србије и министарствима правде, финансија и спољних послова и да се сада чека њихово изјашњење.

"Ми смо у нашем допису сугерисали поменутим органима да се сагледају све могућности да се уђе у преговоре за мирно решавање спора", рекла је Максић.

Према њеним рецима, овај предлог је обавезна фаза пре него што се странка обрати тужбом арбитражи.

Како је објаснила, шест месеци је рок за поступање по том предлогу, а уколико не дође до договора странке и државе, странка може да се одлучи да поднесе тужбу арбитражи.

Након покретања поступка против Мишковића крајем 2012. године држава му је блокирала, према његовим наводима са суђења, имовину вредну око 45 милиона евра, због чега његова компанија, како каже, трпи велике губитке.

Он је више пута напоменуо да није реч о његовој личној имовини, већ компанијској.

Извор: Тањуг

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Око соколово

25.07.2015 13:08

Вучић тресао гору, из једне рупе испао миш. И побјегао у другу. Све је то лажа и паралажа. Све су они то давно испалнирали и праве будалу од народа.

ОДГОВОРИТЕ