Odblokiranje imovine ili arbitraža

Vlasnik "Delta" holdinga Miroslav Mišković podneo je Državnom pravobranilaštvu zahtev da mu se odblokira imovina, ili će, u suprotnom, ići na međunarodnu arbitražu.

Srbija 25.07.2015 | 13:00
Odblokiranje imovine ili arbitraža

Državni pravobranilac Snježana Prodanović potvrdila je Tanjugu da je Miškovićev predlog za mirno rešenje spora stigao u Pravobranilaštvo.

Predlogom za mirno rešenje spora vlasnik kompanije Delta traži da mu se odblokira imovina zamrznuta zbog krivičnog postupka koji se protiv njega vodi po optužbama za oštećenje putarskih preduzeća.

U suprotnom, ako ne dođe do nagodbe sa državom, Mišković je najavio da će podneti tužbu Vašingtonskoj arbitraži koja se bavi rešavanjem investicionih sporova.

V.d. zamenika državnog pravobranioca Ksenija Maksić rekla je Tanjugu da je Miškovićev predlog prosleđen Vladi Srbije i ministarstvima pravde, finansija i spoljnih poslova i da se sada čeka njihovo izjašnjenje.

"Mi smo u našem dopisu sugerisali pomenutim organima da se sagledaju sve mogućnosti da se uđe u pregovore za mirno rešavanje spora", rekla je Maksić.

Prema njenim recima, ovaj predlog je obavezna faza pre nego što se stranka obrati tužbom arbitraži.

Kako je objasnila, šest meseci je rok za postupanje po tom predlogu, a ukoliko ne dođe do dogovora stranke i države, stranka može da se odluči da podnese tužbu arbitraži.

Nakon pokretanja postupka protiv Miškovića krajem 2012. godine država mu je blokirala, prema njegovim navodima sa suđenja, imovinu vrednu oko 45 miliona evra, zbog čega njegova kompanija, kako kaže, trpi velike gubitke.

On je više puta napomenuo da nije reč o njegovoj ličnoj imovini, već kompanijskoj.

Izvor: Tanjug

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Oko sokolovo

25.07.2015 15:08

Vučić tresao goru, iz jedne rupe ispao miš. I pobjegao u drugu. Sve je to laža i paralaža. Sve su oni to davno ispalnirali i prave budalu od naroda.

ODGOVORITE