Шта послије Милорада Додика?

Некада ми се чини да смо толико фокусирани на самог Додика и све што се око њега дешава, од референдума до свадбе "незапосленог" сина, па нам промиче суштинско питање, шта послије Милорада Додика?

Република Српска 25.07.2015 | 10:52
Шта послије Милорада Додика?

Да вријеме неприкосновене владавине Милорада Додика полако истиче постаје све јасније. Приче о низу криминалних афера више нису табу и полако се отварају, једна за другом. Односи унутар владајуће клике СНСД-а већ су добро нарушени.

Додиков однос са Србијом, тачније Вучићем, је прилично дистанциран. Вучићу се мора признати да је маестрално одиграо "своју представу". Од "жртве" инцидента у Сребреници, претворио се у "миротворца" приликом сусрета са члановима Предсједништава БиХ у Београду, пуштајући на све стране "бијеле голубове".

Показало се да губитак члана Предсједништава из редова СНСД-а није тако неважан како се то можда чинило након избора. Додик практично више нема никакав утицај на државни ниво. Да Вучић има утицај на Додика показао је када му је "очитао лекцију" о ширем контексту референдума о коме би требао да размисли.

Отказивање милионског уговора М:тел-а Србије са фирмом Гранд траде, чији власник Миле Радишић, бјегунац од трогодишње затворске казне, живи у Београду, био је много јачи ударац него што се можда на први поглед чинило. Србија Радишича не хапси јер за истим није расписана међународна потјерница, али Радишић ионако њима није важан, важни су милиони којих неће бити.

Да ли ће бити пензија, тешко је рећи али дугова је сасвим сигурно толико да више није питање да ли ће, већ када ће финансијски Република Српска да се уруши.

Све су ово углавном познате ствари.

Иза себе ће оставити катастрофалну економску ситуацију, безброј афера, потпуно поремећен систем друштвених вриједности. Ко ће то бити спреман на темељите реформе, урадити комплетну инвентуру стања у РС, отпустити прекобројне запослене гласаче СНСД-а од којих неки немају ни физички радно мјесто, значи чак ни неку столицу на којој би сједјели.

Ко ће бити спреман успоставити независно правосуђе које би истражило безбројне афере, направити стварну ревизију приватизације и свима нам јасно и гласно саопштити да новаца нема али да има толико дугова да ће их и наши унуци враћати.

Од ове опозиције за Промјене тешко да можемо очекивати било какве промјене осим промјена фотеља. Све су то политичари којима је, рекла бих, већ "истекао рок трајања" и све су то политичке партије засноване по истом систему лидерства и Цопy – Пасте програма. На жалост, тако су укалупили и већину својих младих кадрова.

Ни позицију, ни опозицију не чине политичке партије већ су то интересне организације засноване на принципу понуде и потражње. Сви они заправо тргују са бирачима, за гласове нуде позиције, од оних на "високом нивоу", до послова на каси у неком од хипермаркета по систему "има умене тамо неко ко може....".

Простор за стварно политичко дјеловање у интересу цијеле заједнице је заправо потпуно отворен и неискориштен. Не постоји проблем који нема рјешење, постоје само људи који не знају или не желе да проблем ријеше.

Сасвим сигурно има оних који знају али је питање да ли желе. Многима се политика с правом огадила, многи се никада нису политички ангажовали јер нису видјели нигдје простор за себе, своје знање, способности и идеје.

Тај празан политички простор треба искористити и понудити сасвим другачији начин политичког дјеловања. Не треба га измишљати, он већ постоји и функционише само се треба окренути око себе и погледати даље од ове наше учмале свакодневнице. Знам да ће многи помислити, ма дај, какав Исланд, он је мали, њихова свијест је много виша од наше, лако је њима.

Али реално, и није та свијест толико изнад наше иначе им се не би десио такав крах. Свијест није нешто што је једном зувииек дато, она се стално и изнова гради, а много већи од њих баш и нисмо.

Не желим рећи да требамо копирати Исланд јер ми то не можемо из неких других разлога, прије свега начина на који је организована држава и ентитети али морамо тражити свој пут, користити искуства других у оној мјери у којој је то могуће.

Често пута сам то чула и прочитала да не можемо даље док не рашчистимо са прошлошћу. Мислим да је то клопка у коју су нас навукли и да је ствар потпуно обрнута. Ми никада нећемо рашчистити прошлост уколико не кренемо даље и изградимо систем у коме ће се институције бавити својим послом.

За то нам треба успостава правне државе и стабилне економије. За то нам требају нови људи и другачија политика. На нама је. Можемо на себе преузети ту одговорност или пустити да послије Курте узјаше Мурта, а онда даље "паметно и критички" фејзбучити како смо ето знали да ће баш тако да буде.

Аутор: Мирјана Тешановић

Импулспортал

Коментари / 66

Оставите коментар
Name

Ниста

25.07.2015 09:01

Ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

25.07.2015 09:01

Не бих се сложио да Додик нема никакав утицај на БХ нивоу. Он има тај утицај као сива еминенција, кроз своје пајташе као што је Драган Човић. Доказ за то је несмјењивање Горана Зубца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ддд

25.07.2015 09:23

Нема он утицаја он то плаца дебело.

Name

Игор

25.07.2015 09:44

Цуј нема утицај . Јос увијек његови раде и ово мало сто се ради, контролисе СИПУ,струју јос контролисе и наплацује, његови стеле тендере... Ста јос треба да контролисе ?

Name

Ми сами

25.07.2015 15:29

Ја сам се као мали пласио ста цу ако несто буде оцу.Како цу сам.И ево хвала богу сналазим се.А после лопова никад љепси осјецај...

Name

Геограпхy

25.07.2015 09:03

Послије Баје потоп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Послије

25.07.2015 09:04

Ништа се неће промијенити, све ће остати исто, па зар ови који сада желе власт нису раније били позиција, опет није било радних мјеста, плате су биле мале, пензије такође, нациналне тензије у врло високом нивоу као и сада у осталом. Овдје треба направити нормалну државу са свим својим атрибутима и уз нормалне и проводиве законе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

25.07.2015 10:11

Не бих се сложоо са твојим коментаром. Ми Срби смо познати по томе што имамо кратко памћење. А по твом коментару видим да спадаш у ису групу. Ако вратите филм у назад прије доласка Додика, видјет ћете да је Србска била драстично мање задужена. У Српској је БНД био драстично већи него сада. Није био продат Телеко Српске. Није била продата Нафтна индустрија Српске са рафинеријама Брод и Модрича. Није било афера са банкама и још много тога. Могао бих вам до сутра набрајати. Не тврдим да је опозиција идеална, али је у сваком случају далеко мање зло од садашње власти. Према томе тврдња "сви су они исти" нема никакву основу. Ни прсти на руци нису исти а камоли људи или политичке странке.

Name

ЗА ЦРНИ ГРУЈА

25.07.2015 10:41

ОПОЗИЦИЈА МОЖДА НЕ БИ ПРОДАЛА РУСИМА АЛИ БИ ПРОДАЛА.

Name

Професор

25.07.2015 13:06

Тачно, Рафинерија није била продана. Али тачно је и то да прије продаје радници нису добили 10 плата. Чисто да се не заборави. А дуг РС прије 10-ак година је био око 60% БДП-а, данас је 45%.

Name

ПОСАВАЦ

25.07.2015 09:06

ЦИТАВ ЗИВОТ СУ МИ ОБЕЦАВАЛИ А ЈА САМ ИМ ВЈЕРОВАО.САДА СУ МИ УБИЛИ И НАДУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сеоска бараба

25.07.2015 09:11

Додик це отици, а ми цемо остати са главобољом и празним зивотом,обесмисљеним и понизеним.Најбоље би било да РС,након одласка Додика,промијени законе да се политицари не могу богатити преко ноци и униставати друство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

роко

25.07.2015 09:11

Бице други.

ОДГОВОРИТЕ
Name

напокон

25.07.2015 09:16

Све потписујем што је написано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блбл

25.07.2015 09:30

А ти си много паметна и само цекамо тебе да нас извуцес...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инноцентиа

25.07.2015 09:54

Само злонамјеран гад може ставити овакав коментар на осврт овог чланка који је јасан и конкретан.

Name

Зворник

25.07.2015 09:32

Постовани градјани БИХ размислите мало главом па јел ви мислите и даље да моземо да функиционисемо као дрзава са оваким системом и структуром имамо министара пресједника полиције параламенте висе него Њемацка и док они узимају добре плате, а мрвице подјеле нараду ви и даље се свадјате, пљујете један на друге окривљујете које висе крив које веци Босњак, Србин, Хрват...од вас онда нејма ниста удрузите се и растјерајте ту банду од политицара за васе добро и васу дјеце ово вам писе један Босанац и Херцеговац који не зиви у њој и који апсолутно нејма од ње ниста, али ипак волим ту дрзаву и народе које зиве у њој позз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сад0

25.07.2015 13:49

Ста би ти унитарну ? То сто у Федерацији имате 10кантон вас проблем!

Name

радиса

25.07.2015 09:34

Промијенити Законе и партије и свијест људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

25.07.2015 09:40

Немам времена за "промјене". Отис'о сам ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор

25.07.2015 09:44

Који то политичар свом сину не би дао кредит ? Из власти или опозиције, небитно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уосталом

25.07.2015 10:20

Ко је крив опозицији сто им дјеца не беру јабуке и за то узимају кредит. А и кад нису способни за 50 кила трухлих јабука да узму у банци 3 милиона. И да их крунисе патријарх на свадби који ни Карадјордјевице не вјенцава нит их крунисе

Name

Цезар

25.07.2015 09:46

Само да тај подли неписмењак оде а нама како год буде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЕСПЛАТАН САВЕТ АУТОРКИ ТЕКСТА

25.07.2015 09:58

Г-ђице/г-ђо Мирјана,за информацију, ''често пута'', ''но међутим'' и сл. су плеоназми илити гомилање речи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗАЧУЂЕН, АЛИ НЕ И УВРЕЂЕН. НЕ ВРЕДИ

25.07.2015 12:09

Да ми је само знати ко ''лупа'' минусе на ноторне чињенице?!

Name

.....

25.07.2015 10:35

САМО СИПА СРПСКУ СПАСАВА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жарко

25.07.2015 10:37

Надам се да то вријеме неће никада доћи, а ако дође да то буде Игор Радојичић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ката

25.07.2015 10:44

ДОДИК!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццц

25.07.2015 20:32

Послије Додика, Додик.

Name

xxx

26.07.2015 10:07

Опет Додик сигурно...нисам гласао за СНСД...све ми се мање свидја од СДС што желе само власт по било коју цијену,бојим се да ће им се то осветити.

Name

него

26.07.2015 14:26

ДОДИК!!! Него ста....тако је. Први коментар сто подрзава Додика да има највисе плусева..ДОДИК КРАЉ

Name

Љубиса

25.07.2015 10:49

Када би Додик сутра отисао и опозиција заузела његово мјесто, прво би сви антидодиковци били неко вријеме опијени успјехом, лидери би обецавали реформе,онда би досла фаза стабилизације позиција и ухљебљавање својих, а након тога исто све као код баје с тíм сто би интензитет јахања зависио од времена проведеног на власти.Ко има икакву сансу нека бјези одавде, а ми који смо осудјени на ово моземо само да се потрудимо да дјецу посаљемо ван.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

25.07.2015 10:56

Послије Милорада Додика, Младен Босић па онда ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сурова истина

25.07.2015 11:02

"Сасвим сигурно има оних који знају али је питање да ли желе." Реченица треба да гласи: Сасвим сигурно има оних који знају али је питање да ли СМИЈУ. Неко ко би покушао да очисти државу од криминала би за кратко вријеме био мртав. Ова сурова истина многима није јасна. Па зар мислите да би сви они - од врха РС-а па надоле - који су криминалним радњама дошли до енормног богатства сједили скрштених руку када би неко почео да их хапси и да им конфискује имовину? Милана Вукелића су убили за много мању ствар. Зато овдје заиста никад неће бити боље. И то је цијена подршке погрешној политици коју ће на крају народ да носи на леђима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

васа

25.07.2015 11:08

Гдје је ко науцио. А Додо це мало на Кипар, мало Дедиње итд...

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕЗНАЊА

25.07.2015 11:34

Овако, једно је сигурно, а то је да се морамо вратити раду, прво производњи. Све креће од производње, које нажалост нема. Све се остало решава, када имате пара. А пара ће бити када буде производње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брзина

25.07.2015 11:49

Превише је све инфицирано,дијагноза позната а терапије нигдје и питање је да ли ће је икад и бити...Народ је овца и деценијама не жели бити ништа друго и не треба га жалити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Песимиста

25.07.2015 12:24

Прво ми морамо да кренемо од једне претпоставке да се овдје сва три народа мрзе до бесвијести. То мора да нам буде полазна тацка и на основу тога да се граде односи. А не као све је ок,а свако мало једни друге друкају странцима.И та свијест код Муслимана да це има Амери направити дрзаву нас дрзи у клинцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бане

25.07.2015 12:37

Највеце смеце од европских народа су балкански народи медју којима предњаце Срби,Хрвати и Босњаци.Није цудо сто смо по свему задњи у Европи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре бане

25.07.2015 15:52

За себе можеш рећи шта хоћеш и да се смеће, нитков и слично. Ја сам Србин и поносан сам на већину мојих сународника. Добрих људи има у већини међу другим народима. Нажалост, када смо дозволили да нам европско и свјетско смеће кроји живот.

Name

Хеy,

25.07.2015 12:59

"Сурова истина", не слажем се. Кад их исправан државни апарат почне хапсити биће мањи од маковог зрна. Милана Вукелића је убила банда која има пипке у оваквом државном апарату под контролом криминализоване политике. Полиција није објелоданила ко је то учинио! Шта мислиш зашто то није објелоданила! Мотив је био јасан! Зар су за тебе Гојко Васић и слични ликови, полицајци? Зар су за тебе полицајци они који иду у двориште Вулићу да помогну отимачину! Полицајац који сматра да политичари могу да раде шта год хоће, нису полицајци него до грла корумпирани полицајци. Сви они који су имали прсте само у терору над Вулићима, морају добити бар по 10 година, сви они специјалци, чак и обични полицајци, о високим шефовима да не говорим! Треба само преузети власт. Па да видиш како то иде. А биће то, не брини. Па ће једном научити шта значи бити полицајац а шта значи бити корумпирани полицајац!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сурова истина

25.07.2015 13:28

ре Хеy: (1) Да се разумијемо, ја сам ЗА чишћење државе од штакора; (2) Када пишеш "исправан државни апарат" онда морам да те питам "Који?" Кад је скоро сваки судија, тужиоц и полицајац барем мало упрљан (а и гладан) па га се таквог може уцјењивати и куповати. (3) Гојка Васића и остале статисте (судије, тужиоце, полицајце) у представи "правна држава" мораш прво да смјениш. Кад (и ако) то успјеш, мораш да им свима нађеш замјену. И то у великом броју. А и стручну. (4) За све то то треба времена, које онај који је тек дошао на власт неће имати. Да би га народ изабрао, он мора да (до)каже да ће се борити против криминала и да није узео рекет од криминалаца. Ако не прими паре, биће им одмах мета (јер није пристао да игра по њиховим правилима)... НА КРАЈУ: Ја ЖЕЛИМ да се појави ГРУПА људи која била честита, која се доказала у свом позиву, која је створила нешто у животу, која има кичму и која би као прву ствар доњела два закона: (1) О поријеклу имовине од 1990 па на овамо (2) О конфискацији криминално стечене имовине. Група људи која би се организовала и запосјела кључне позиције у РС-у и БиХ и кренула на доношење и спровођење ових и осталих пријеко потребних закона који би РС и БиХ довели да буду правне и просперитетне територије. Чекам САМО да се ова група формира и да УСПИЈЕ да освоји власт (да је већина народа подржи, а то је само по себи већ огроман изазов). Чекајући, остајем при оном претходно написаном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Референдум

25.07.2015 13:36

Па добро друже или ако Вам је драже господине Додик, какви сада "црни услови" када сте били изричити у обећању да ће референдум бити одржан у првој седмици септембра и да је то готова ствар и да Вас нико и ништа неће поколебати у расписивању референдума?Сада након неколико дана од тог 15.јула помињете неке услове да се референдум не одржи, помињете неке рокове од 6 мјесеци, изговори и изговори да опет од референдума не буде ништа, као што се дешавало у више наврата и раније.Зашто господине Додик, зар Вам није довољна подршка Русије, је ли то политички кукаквичлук или шта је већ, да кажете биће, па послије изговори, изговори и изговори да не буде? Да ли рачунате на то господине Додик да ћете својим понављаним лажним обећањима о референдумима изгубити сваки политички кредибилитет, изгубити сваку подршку народа јер је то што радите ЛАЖ, лагање народа, да ће те због тога доживјети потпуни политички пораз на изборима 2018.године.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не секирај се

26.07.2015 12:23

Додо це одрзат тај референдум у првој седмици септембра с тим да це на његову иницијативу парламент донијети одлуку да септембар поцне са другом седмицом. А прву да прескоцимо и сви задовољни

Name

Остоја

25.07.2015 13:40

Скоро годину дана од избора нико ухапсен није. Толико о тој прици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Од смијања Рајко

25.07.2015 13:46

Бице занимљиво кад након одласка Додика погледамо својим оцима и закљуцимо да Краљ није Го,него народ је остао без гаца .

ОДГОВОРИТЕ
Name

после

25.07.2015 14:10

Тако у Невесињу појединци мислили после бивсег нацелника склоног малверзацијама и суровању са резимом да це бити пропаст. Па све зртвују да га спасе и опет врате. Све унистено у опстини а он их ситним уступцима поткупио па наставили његову политику. Брука велика

ОДГОВОРИТЕ
Name

лидија

26.07.2015 11:43

Тако вам је и у Лопарама.

Name

АУТОМАФИЈА

25.07.2015 14:18

ПОСЛИЈЕ СДС АУТОМАФИЈА, ПОСЛИЈЕ ДОДИКА АУТОМАФИЈА, ИЗ НАШИХ ШУМСКИХ ВРЛЕТИ ИЗРОНЕ СА СВОЈА ДВА РЕЗРЕДА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ, ПА УДРИ ПО УЧЕНИМА. ЗА ГАДЈЕЊЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е мој Рајко

25.07.2015 14:28

Де мало се спусти до Лопара па да видиш јада и чемера.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ддд

25.07.2015 14:33

ВАРАТЕ СЕ ДА ДОДИК ГУБИ КОНЦЕ-ИМА АПСОЛУТНУ ВЛАСТ У СРПСКОЈ,КОНТРОЛИСЕ И ДОБИЈА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД СИПЕ И ТУЗИЛАСТВА ЗУБАЦ И ТЕГЕЛТИЈА-МОЗЕ БЛОКИРАТИ БИХ ЗАХВАЉУЈУЦИ ЦОВИЦУ И СА ВУЦИЦЕМ ИМА ТАЛ А ТО ПОСЛИЈЕ 11 ГОДИНА ВЛАСТИ НЕМОЗЕ СВАКО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хеy,

25.07.2015 14:57

"Сурова истина", много је демагогије у оба твоја поста. У додатку, не морају бити стручни ти који ће замијенити корумпиране полицајце, и похапсити корумпиране полицајце. Нека их баш нестручни похапсе. Нестручнији од корумпираног полицајца не може бити ни онај који има само осам разреда основне. Довољан је један стручан а који је исправан. Да буде директор полиције. Тако да риба не смрди од главе. Обилазити као мачка око врућег млијека је демагогија. Уосталом нису сви у полицији корумпирани. Али јесу сви највиши шефови. Неки само чекају прилику да додје исправан на њено чело! Па ћеш да видиш како се то ради. На крају, они који су терорисали Вулиће су ти стручни! Мани се демагогије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хеy,

25.07.2015 15:21

Само ви лупајте минусе, џабе вам је, промјене су неизбјежне, оне ће се десити исто као што ће ујутро сванути. То би вам морало бити јасно. Ваљда сте толико "стручни".

Name

КС

25.07.2015 16:57

Нама не треба струцан ...нама треба постен

Name

МР

25.07.2015 15:55

МАЛО ЈЕ КОМЕНТАРА КОЈИ СУ РЕАЛНИ А АУТОРКА ЈЕ ДОДИКОВА СТАРЛЕТА,КОЈА ЈЕ ПЛАЋЕНА ОД РЕЖИМА ДА КО БИВА ТРАЖИ НОВУ АЛТЕРНАТИВУ У ВИДУ НЕКАДА КАЛИНИЋА ПОСЛИЈЕ ТОГА ОНОГ НЕСРЕЋУ БИВШЕГ МИНИСТРА ПОЛИЦИЈЕ ЈОВИЧИЋА А САДА МОЖДА ЛОПОВА ОБРВАНА,СВЕ ДА СЕ НАРОД НЕ ДОСЈЕТИ ДА ДОДИК И ПАВИЋ ОПЕТ СПРЕМАЈУ ПРЕВАРУ,НЕСРЕТНИ НАРОДЕ ОТВОРИ ОЧИ ПРОГЛЕДАЈ И ИЗАЂИ НА УЛИЦУ ПОМЕТИ ОВА ГО,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

***

25.07.2015 16:10

ПОСЛИЈЕ ДОДИКА СЕ АКТИВИРА БОСИЋЕВА ЧЕЛИЧНА МЕТЛА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пујдо

25.07.2015 16:14

Напред изворни СДС!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

за професора

25.07.2015 16:43

Не знам цега си професор кад се тако представљас,али у нормалној дрзави то не постоји.Кази профо у којој другој дрзави осим Балкана се тако несто десило.По теби,народ ми дао власт да радим ста хоцу и како хоцу и јос вецег цуда има од професора подрску,говори ли то да си и ти цудан професор!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

25.07.2015 17:00

МИРНА БОСНА...........:-)

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗЛАТНЕ КАШИКЕ

25.07.2015 17:01

У РАТУ СУ НАМ ГОВОРИЛИ ЈЕШЋЕТЕ ЗЛАТНИМ КАШИКАМА,А ОСТАЛА ЈЕ САМО ЗЛАТНА ШОЉА ЗА СУЛТАНА. КЛОЗЕТСКА.УВИЈЕК ИСТО НА БАЛКАНУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

333

25.07.2015 18:17

Послије баје неки други баја.Порука омладини:"Бјезите из ове вукојебине."Зивот је превисе кратак да би га тросили на ове идиоте политицаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сурова истина

25.07.2015 18:26

ре Хеy: Ти као да не читаш шта сам написао. Ал' хајде то на страну... Централна тема је правна држава. Шта је то? Да су сви - од предсједника, преко премијера па до посљедњег просијака - исти пред законом (а њега спроводе судством, тужилаштвом и полицијом. Како да "мање корумпирани" хапсе, подижу оптужнице и пресуђују против корумпираних? Полицајац са осам разреда? Тужиоц са дипломом приватног факултета којег је "завршио" за двије године? Судија који једва да има годину радног искуства? Па сваки иоле искуснији адвокат ће са њима "помести под". Не, не... дилетанте имамо већ скоро 30 година као асистенте криминалних група. Прочитај мало законе коне доноси "влада" РС. Пишу их неписмене незналице. Да би имао правну државу мораш да имаш не само главу која је паметна, способна и морална него њему/њој сличне које ће спроводити/писати законе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црна Гора

25.07.2015 19:45

Исти лопови

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хеy,

25.07.2015 20:51

"Сурова истина". Опет просипаш демагогију. Багрови који нас удружено тару већ 20 година: корумпирани полицајци, корумпиране судије, корумпирани тужиоци, корумпирани политичари, моћници у локалној управи, тајкуни, и сво остало смеће, НЕЋЕ ИМАТИ ПРАВО НА АДВОКАТА. Само ће их се испитивати а на крају кад се све сазна, за све и једног, само им се испред ћелије у којој се већ налазе саопшти пресуда. А онда касније следећа...Па следећа...Мало који од њих је учинио само једно или два кривична дјела. Твоје начин је чисто замлаћивање. Ти би на крају ствар довео до арбитраже. Неће имати ни право жалбе. Они су ти који су систем срозали дотле да нема правне државе ни у траговима. Ако је тако, онда господа не могу имати ни адвоката, ни право жалбе. Ни Милан Вукелић није имао право жалбе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сурова истина

26.07.2015 07:05

ре Хеy: Е мој другар... Кад би то тако могло, ја бих био пресретан. То би било набрже и најјефтиније. И ја би тој багри пресудио по кратком поступку. Али, ту има неколико "проблема". Један је нпр. Суд за људска права у Стразбуру. Кад бисмо багри пресудили по кратком поступку и без адвоката, они би отишли даље са жалбама (а пара су се накрали довољно да би могли да воде борбу за спас сопствене коже и покраденог имања) и најкасније у Стразбуру би се такво пресуђивање пало у воду. Како би ријешио тај проблем?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лапсус Лингуае

26.07.2015 18:12

Док год народ буде у власт бирао мајмуне имаће мајмунску власт.

ОДГОВОРИТЕ