Барак Обама стигао у земљу прадједова

Амерички предсједник Барак Обама допутовао је у петак навече у Кенију, земљу из које потиче по оцу, стигавши у дводневну посјету која је праћена снажним мјерама безбједности.

Свијет 25.07.2015 | 09:18
Барак Обама стигао у земљу прадједова

Авион с америчким предсједником, Аир Форце Оне, слетио је у Најроби у 20 сати по локалном времену. 

Барак Обама, који ће учествовати на свјетском пословном самиту у кенијској престоници, у првој је посјети овој земљи откако је дошао на дужност у Бијелу кућу 2009. 

Америчког предсједника, који је допутовао сам, без породице, на аеродрому је поздравио кенијски предсједник Ухуру Кенyатта, који му је већ на Фацебооку зажелио "срдачну добродошлицу". 

Саобраћај на аеродрому био је накратко прекинут приликом слијетања америчког предсједничког авиона. Амерички предсједник поздравио се с кенијским званичницима, с којима је била и његова полусестра Аума, те потом напустио аеродром. 

Кенијска престоница под својеврсном је безбједносном опсадом, а дио Најробија биће у потпуности затворен до недјеље навече и одласка америчког предсједника у Етиопију и сједиште Афричке уније. У петак послијеподне, када су улице главног града обично најзагушеније, аутомобили су већ били уклоњени с улица. 

Амерички предсједник требао би у суботу одржати говор на самиту о предузетништву те потом разговарати с кенијским предсједником о привредним и безбједносним питањима те питањима људских права.

Извор: Н1

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ја

25.07.2015 07:56

Он по америцком закону није ни могао да буде то сто јесте! Чамуга!

ОДГОВОРИТЕ
Name

фоцак

25.07.2015 09:12

Надје ли дрво с ког му је дједо скоцио И рекао..Хоооп ??? Павика је цудо, коријени вуку !!!!

ОДГОВОРИТЕ