Barak Obama stigao u zemlju pradjedova

Američki predsjednik Barak Obama doputovao je u petak naveče u Keniju, zemlju iz koje potiče po ocu, stigavši u dvodnevnu posjetu koja je praćena snažnim mjerama bezbjednosti.

Svijet 25.07.2015 | 09:18
Barak Obama stigao u zemlju pradjedova

Avion s američkim predsjednikom, Air Force One, sletio je u Najrobi u 20 sati po lokalnom vremenu. 

Barak Obama, koji će učestvovati na svjetskom poslovnom samitu u kenijskoj prestonici, u prvoj je posjeti ovoj zemlji otkako je došao na dužnost u Bijelu kuću 2009. 

Američkog predsjednika, koji je doputovao sam, bez porodice, na aerodromu je pozdravio kenijski predsjednik Uhuru Kenyatta, koji mu je već na Facebooku zaželio "srdačnu dobrodošlicu". 

Saobraćaj na aerodromu bio je nakratko prekinut prilikom slijetanja američkog predsjedničkog aviona. Američki predsjednik pozdravio se s kenijskim zvaničnicima, s kojima je bila i njegova polusestra Auma, te potom napustio aerodrom. 

Kenijska prestonica pod svojevrsnom je bezbjednosnom opsadom, a dio Najrobija biće u potpunosti zatvoren do nedjelje naveče i odlaska američkog predsjednika u Etiopiju i sjedište Afričke unije. U petak poslijepodne, kada su ulice glavnog grada obično najzagušenije, automobili su već bili uklonjeni s ulica. 

Američki predsjednik trebao bi u subotu održati govor na samitu o preduzetništvu te potom razgovarati s kenijskim predsjednikom o privrednim i bezbjednosnim pitanjima te pitanjima ljudskih prava.

Izvor: N1

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ja

25.07.2015 09:56

On po americkom zakonu nije ni mogao da bude to sto jeste! Čamuga!

ODGOVORITE
Name

focak

25.07.2015 11:12

Nadje li drvo s kog mu je djedo skocio I rekao..Hooop ??? Pavika je cudo, korijeni vuku !!!!

ODGOVORITE