Рачуне изравнао запаливши ривалу ауто

Полиција је ухапсила боксера Жанела Пуцеа из Мостара због сумње да је бившем пријатељу, такође боксеру, Емилу Маркићу запалио аутомобил "опел вектра" у мостарском насељу Бијели бријег.

Босна и Херцеговина 25.07.2015 | 08:01
Рачуне изравнао запаливши ривалу ауто

Пожар је полицији пријављен у петак рано ујутро, око 1.15 часова. У ватреној стихији није било повријеђених, али је причињена велика материјална штета. Изгорјели су предњи дио и лијева врата возила.

Оштећен је и аутомобил који је био паркиран у непосредној близини Маркићеве "опел вектре". Након увиђаја откривено је да је аутомобил запаљен, због чега је убрзо ухапшен Пуце.

Маркић је казао да му је Пуце, који је био његов пријатељ, подметнуо пожар због вишегодишње свађе. Казао је да је с њим већ дуже вријеме у сукобу, али није прецизирао због чега.

- У петак смо се опет посвађали и он је тада покушао да ме прегази аутомобилом. Успио сам да избјегнем удар. Том приликом сам га ударио шаком - испричао је Маркић.

Додао је да је послије тога кренуо у полицију да пријави Пуцеа, али је он пошао за њим.

- Ишао сам у полицију да им испричам све шта се десило и шта се дешава. Претпостављам и да је Пуце пошао у МУП са истом намјером. Касније, када смо дали изјаве полицији, он је дошао пред моју зграду и запалио ми аутомобил. Видјеле су га комшије како излази из возила, а видјела га је и моја супруга. Постоје свједоци да је запалио аутомобил - испричао је Маркић и додао да, иако је знао да је Пуце кренуо ка његовој згради из полиције, није ни сумњао да ће му запалити аутомобил.

У мостарској полицији су потврдили да им је у петак пријављен пожар на "опел вектри" и да је обаљен увиђај. Нису наводили детаље.

Дежурни кантонални тужилац Мирјана Ђерић потврдила је да је због паљевине ухапшена једна особа, не наводећи њено име.

- Отворена је истрага и тек треба да видимо може ли се доказати да је ухапшена особа повезана с том паљевином - рекла је тужилац Мирјана Ђерић.

Жанел Пуце у петак није одговарао на наше позиве јер смо имали намјеру да чујемо и његову верзију овог догађаја. Међутим, он се налазио у полицији на испитивању.

Ватрогасци

Пожар на "опел вектри" Емила Маркића угасили су припадници Ватрогасне јединице Мостар, који су одмах након дојаве о избијању пожара изашли на терен.

У овој јединици су казали да је у гашењу ватре учествовало једно возило и неколико ватрогасаца. Казали су да је ватра угашена веома брзо и да је тако спријечено да се пожар прошири на друга возила у близини.

Извор: Глас Српске

Коментари / 0

Оставите коментар