Račune izravnao zapalivši rivalu auto

Policija je uhapsila boksera Žanela Pucea iz Mostara zbog sumnje da je bivšem prijatelju, takođe bokseru, Emilu Markiću zapalio automobil "opel vektra" u mostarskom naselju Bijeli brijeg.

Bosna i Hercegovina 25.07.2015 | 08:01
Račune izravnao zapalivši rivalu auto

Požar je policiji prijavljen u petak rano ujutro, oko 1.15 časova. U vatrenoj stihiji nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena velika materijalna šteta. Izgorjeli su prednji dio i lijeva vrata vozila.

Oštećen je i automobil koji je bio parkiran u neposrednoj blizini Markićeve "opel vektre". Nakon uviđaja otkriveno je da je automobil zapaljen, zbog čega je ubrzo uhapšen Puce.

Markić je kazao da mu je Puce, koji je bio njegov prijatelj, podmetnuo požar zbog višegodišnje svađe. Kazao je da je s njim već duže vrijeme u sukobu, ali nije precizirao zbog čega.

- U petak smo se opet posvađali i on je tada pokušao da me pregazi automobilom. Uspio sam da izbjegnem udar. Tom prilikom sam ga udario šakom - ispričao je Markić.

Dodao je da je poslije toga krenuo u policiju da prijavi Pucea, ali je on pošao za njim.

- Išao sam u policiju da im ispričam sve šta se desilo i šta se dešava. Pretpostavljam i da je Puce pošao u MUP sa istom namjerom. Kasnije, kada smo dali izjave policiji, on je došao pred moju zgradu i zapalio mi automobil. Vidjele su ga komšije kako izlazi iz vozila, a vidjela ga je i moja supruga. Postoje svjedoci da je zapalio automobil - ispričao je Markić i dodao da, iako je znao da je Puce krenuo ka njegovoj zgradi iz policije, nije ni sumnjao da će mu zapaliti automobil.

U mostarskoj policiji su potvrdili da im je u petak prijavljen požar na "opel vektri" i da je obaljen uviđaj. Nisu navodili detalje.

Dežurni kantonalni tužilac Mirjana Đerić potvrdila je da je zbog paljevine uhapšena jedna osoba, ne navodeći njeno ime.

- Otvorena je istraga i tek treba da vidimo može li se dokazati da je uhapšena osoba povezana s tom paljevinom - rekla je tužilac Mirjana Đerić.

Žanel Puce u petak nije odgovarao na naše pozive jer smo imali namjeru da čujemo i njegovu verziju ovog događaja. Međutim, on se nalazio u policiji na ispitivanju.

Vatrogasci

Požar na "opel vektri" Emila Markića ugasili su pripadnici Vatrogasne jedinice Mostar, koji su odmah nakon dojave o izbijanju požara izašli na teren.

U ovoj jedinici su kazali da je u gašenju vatre učestvovalo jedno vozilo i nekoliko vatrogasaca. Kazali su da je vatra ugašena veoma brzo i da je tako spriječeno da se požar proširi na druga vozila u blizini.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 0

Ostavite komentar