Човић након Скупштине о: буџету, џебани, имену клуба...!

Одржана је друга овосезонска редовна Скупштина КК Црвена звезда, на којој је председник Небојша Човић говорио о успешном завршетку УППР-а, скидању БАТ забране, буџету за наредну сезону, као и често помињаним адресама клуба.

Кошарка 24.07.2015 | 22:00
Човић након Скупштине о: буџету, џебани, имену клуба...!

- Иако је све планирано за пет година, УППР је завршен за мање од четири године, на истом месту, Маракани, окупили смо се 12. августа 2011. године. Сачувана је традиција клуба, избегнуто гашење и банкрот, враћен је заложени жиг, настављен је бренд Црвене звезде, што се тиче играчког кадра, он је делом попуњен и од ФМП-а. Наставићемо да функционишемо под именом Црвена звезда Телеком због спонзорства. Минимални буџет због Евролиге мора да нам буде четири милиона, биће од минималних четири до неког реалног између 5,2 и 5,5 милиона - рекао је Човић.

Од Сан Антонија за клуб за Бобана Марјановића добио 625.000 долара, иако је горостасни центар био без уговора, а захваљујући томе је скинута БАТ забрана регистровања играча.

О УППР-у (Унапред припремљен план реорганизације)

- Било је много оних који нису веровали, али је време показало да смо имали реалан концепт и јасне идеје, па је саниран КК Црвена звезда. Што се тиче адреса, Мали Калемегдан, Стјепана Супанца, Маршала Толбухина, остаће наше адресе, седиште је на Калемегдану и више нећемо губити време да то објашњавамо. Јако је важно да смо од почетка имали подршку државних и надлежних органа, све смо урадили по закону и дошли до усвајања УППР-а. Испунили смо све циљеве, да се сачува традиција Звезде, да се сачува тимски и играчки потенцијал који је освежен од стране ФМП-а, да се сачува бренд, врати жиг, да се обезбеде услови на европском нивоу, као и наступи млађих селекција у КСС-у. Ове године смо прваци у свим селекцијама, што није најважније, већ продукција 4-5 играча у свакој сезони.
Санирали смо обавезе према повериоцима, путем транспарентности смо обезбедили услови за измирење дугова, желели смо да се обезбеди већи квалитет српске кошарке, да се изведе реорганизација и стабилизација клуба, Црвена звезда и ФМП ће наставити сарадњу.

О Евролиги и такмичењима

- Морамо да обезбедимо Евролигу и за наредну сезону, имамо циљеве да у свим осталим такмичењима будемо прваци. Жеља је да одржимо све направљено за чертири године, и да то надоградимо.

О БАТ-у и дуговањима играчима

- Дуговали смо Рашку Катићу, Марку Симоновићу, Тадији Драгићевићу, Ивану Раденовићу, ми као државни пројекат. Захвални смо свима што су нас трпели годину дана, да исплатимо свакоме оно што му следује, не љутим се уопште на њих, Звезда је и даље њихова кућа. Највећи део обавеза измирили смо тако што, иако је Бобију истекао уговор, захваљујући њему и његовом менаџеру Ражнатовићу, успешно је наплаћено обештећење од 625.000 долара. БАТ је нормална ствар за многе клубове, много екипе дугују и до пет плата.

О Калинићу и понуди Фенербахчеа (око милион евра)

- Слаба им је "џебана". Ако оде, ако до тога дође, рећи ћу. Калинић је наш играч и потребан је Звезди, наш је у наредне две сезоне по уговору, све друго пуно кошта. Било је разговора, али не и званичних понуда на папиру. Ако до тога дође, онда ћемо ценити понуде, јер нешто треба да заради наш играч. Нико не сме да оде незадовољан из Звезде, а Калинић је изузетно важан за нас. Каква казна чека Вилијамса? Заслужена. Жао ми је, али све има своју цену. У току је дисциплински поступак, ту смо и да му помогнемо, али таква су правила.

О појачањима

- Разумем знатижељу навијача, постоји интересовање, али нећу да причам о томе. Прија ми да се пише о појачањима, боље него о томе да пропадамо.

Човић је нагласио да не ради пројекте у које не верује, у овај је веровао сто посто.

- Нисам разумео толико напада и шиканирања клуба, имена клуба, мене лично и моје породице, и утолико ми је овај успех дражи- поручио је Човић.

Пехари изложени на Скупштини
- Донели смо све пехаре да покажемо да је извршена примопедаја, пошто је било неверице и по том питању.

Коментари / 0

Оставите коментар