Čović nakon Skupštine o: budžetu, džebani, imenu kluba...!

Održana je druga ovosezonska redovna Skupština KK Crvena zvezda, na kojoj je predsednik Nebojša Čović govorio o uspešnom završetku UPPR-a, skidanju BAT zabrane, budžetu za narednu sezonu, kao i često pominjanim adresama kluba.

Košarka 24.07.2015 | 22:00
Čović nakon Skupštine o: budžetu, džebani, imenu kluba...!

- Iako je sve planirano za pet godina, UPPR je završen za manje od četiri godine, na istom mestu, Marakani, okupili smo se 12. avgusta 2011. godine. Sačuvana je tradicija kluba, izbegnuto gašenje i bankrot, vraćen je založeni žig, nastavljen je brend Crvene zvezde, što se tiče igračkog kadra, on je delom popunjen i od FMP-a. Nastavićemo da funkcionišemo pod imenom Crvena zvezda Telekom zbog sponzorstva. Minimalni budžet zbog Evrolige mora da nam bude četiri miliona, biće od minimalnih četiri do nekog realnog između 5,2 i 5,5 miliona - rekao je Čović.

Od San Antonija za klub za Bobana Marjanovića dobio 625.000 dolara, iako je gorostasni centar bio bez ugovora, a zahvaljujući tome je skinuta BAT zabrana registrovanja igrača.

O UPPR-u (Unapred pripremljen plan reorganizacije)

- Bilo je mnogo onih koji nisu verovali, ali je vreme pokazalo da smo imali realan koncept i jasne ideje, pa je saniran KK Crvena zvezda. Što se tiče adresa, Mali Kalemegdan, Stjepana Supanca, Maršala Tolbuhina, ostaće naše adrese, sedište je na Kalemegdanu i više nećemo gubiti vreme da to objašnjavamo. Jako je važno da smo od početka imali podršku državnih i nadležnih organa, sve smo uradili po zakonu i došli do usvajanja UPPR-a. Ispunili smo sve ciljeve, da se sačuva tradicija Zvezde, da se sačuva timski i igrački potencijal koji je osvežen od strane FMP-a, da se sačuva brend, vrati žig, da se obezbede uslovi na evropskom nivou, kao i nastupi mlađih selekcija u KSS-u. Ove godine smo prvaci u svim selekcijama, što nije najvažnije, već produkcija 4-5 igrača u svakoj sezoni.
Sanirali smo obaveze prema poveriocima, putem transparentnosti smo obezbedili uslovi za izmirenje dugova, želeli smo da se obezbedi veći kvalitet srpske košarke, da se izvede reorganizacija i stabilizacija kluba, Crvena zvezda i FMP će nastaviti saradnju.

O Evroligi i takmičenjima

- Moramo da obezbedimo Evroligu i za narednu sezonu, imamo ciljeve da u svim ostalim takmičenjima budemo prvaci. Želja je da održimo sve napravljeno za čertiri godine, i da to nadogradimo.

O BAT-u i dugovanjima igračima

- Dugovali smo Rašku Katiću, Marku Simonoviću, Tadiji Dragićeviću, Ivanu Radenoviću, mi kao državni projekat. Zahvalni smo svima što su nas trpeli godinu dana, da isplatimo svakome ono što mu sleduje, ne ljutim se uopšte na njih, Zvezda je i dalje njihova kuća. Najveći deo obaveza izmirili smo tako što, iako je Bobiju istekao ugovor, zahvaljujući njemu i njegovom menadžeru Ražnatoviću, uspešno je naplaćeno obeštećenje od 625.000 dolara. BAT je normalna stvar za mnoge klubove, mnogo ekipe duguju i do pet plata.

O Kaliniću i ponudi Fenerbahčea (oko milion evra)

- Slaba im je "džebana". Ako ode, ako do toga dođe, reći ću. Kalinić je naš igrač i potreban je Zvezdi, naš je u naredne dve sezone po ugovoru, sve drugo puno košta. Bilo je razgovora, ali ne i zvaničnih ponuda na papiru. Ako do toga dođe, onda ćemo ceniti ponude, jer nešto treba da zaradi naš igrač. Niko ne sme da ode nezadovoljan iz Zvezde, a Kalinić je izuzetno važan za nas. Kakva kazna čeka Vilijamsa? Zaslužena. Žao mi je, ali sve ima svoju cenu. U toku je disciplinski postupak, tu smo i da mu pomognemo, ali takva su pravila.

O pojačanjima

- Razumem znatiželju navijača, postoji interesovanje, ali neću da pričam o tome. Prija mi da se piše o pojačanjima, bolje nego o tome da propadamo.

Čović je naglasio da ne radi projekte u koje ne veruje, u ovaj je verovao sto posto.

- Nisam razumeo toliko napada i šikaniranja kluba, imena kluba, mene lično i moje porodice, i utoliko mi je ovaj uspeh draži- poručio je Čović.

Pehari izloženi na Skupštini
- Doneli smo sve pehare da pokažemo da je izvršena primopedaja, pošto je bilo neverice i po tom pitanju.

Komentari / 0

Ostavite komentar