Зенга није ни почео с радом, а одлази из Сампдорије?!

Бурно је у Сампдорији у недељи пред деби у сезони 2015/16, све због најављеног повратка Касана у клуб. Прандели чека позив.

Фудбал 27.07.2015 | 21:20
Зенга није ни почео с радом, а одлази из Сампдорије?!

Када фудбалери Сампдорије 30. јула у 20.45 увече, додуше на Олимпику у оближњем Торину, не на свом Марасију у Ђенови, буду дочекали екипу Војводине, питање је ко ће стајати поред аут линије.

Иако је до дебија Сампа у сезони 2015/16, у првој утакмици 3. кола квалификација за Лигу Европе остало мање од недељу дана, могуће је да ће се тек постављени тренер Валтер Зенга повући са клупе клуба чији је гол бранио од 1994. до 1996. године!

Без и да је предводио Ђеновљане једном у званичном мечу!

Наиме, из Италије стижу информације да је темпераментни председник Сампдорије Масимо Фереро, након одлуке да свог љубимца Синишу Михајловића замени Зенгом, бившим тренером Црвене звезде из сезоне 2005/06, искључив у томе да се у клуб врати темпераментни ветеран Антонио Касано.

Касано, фантастични фудбалер проблематичне нарави, који је правио проблеме где год да је играо, а играо је за Бари, Рому, Реал Мадрид, Сампдорију, Милан, Интер и Парму прошле две сезоне, разишао се са посрнулим клубом током бурне сезоне 2014/15 и од тада тражи нови ангажман, а једна од опција у 34. години је и Сампдорија.

А, Зенга због тога, пише "Спорт Медиасет", жестоко негодује!

Тренер Сампдорије наводно је саопштио председнику Фереру да Касано није у његовим плановима и да га не жели на Марасију, међутим то се првом човеку клуба није допало, што је наводно довело до озбиљног проблема у Ђенови и непредвиђеног контакта клуба са слободним тренером, Ћезареом Пранделијем.

Прандели, бивши тренер Фиорентине и репрезентације Италије, слободан је још од завршетка Мундијала 2014. године у Бразилу и елиминације "азура" у првој рунди турнира, па се сигурно неће снебивати на евентуални позив са Луиђи Ферариса.

Ко зна, можда "лале" Златомира Загорчића у Торину наредног четвртка дочека зализани Ћезаре уместо проћелавог Валтера.

Коментари / 0

Оставите коментар