Томић: Финансирајте моју сестру, па ћемо причати!

Аустралијски тенисер Бернард Томић рекао је да не планира да се састане са челницима Тениске федерације Аустралије док не испуне обавезе према његовој сестри.

Тенис 25.07.2015 | 21:00
Томић: Финансирајте моју сестру, па ћемо причати!

22-годишњи Томић, тренутно најбоље пласирани аустралијски тенисер, избачен је из Дејвис куп тима пошто је критиковао Федерацију због недостатка подршке.

„Не видим поенту састанка док не будем сигуран да је Федерација потпуно посвећена финансирању аустралијских талената, укључујући моју сестру Сару, без икаквих дискриминација“, рекао је Томић.

Томић, који је недавно ухапшен у Мајамију због инцидента у хотелу, већ дуже време има лош однос са челницима владајућег тела аустралијског тениса.

Тениска федерација је повукла финансирање Томића и његове 17-годишње сестре у јуну после расправе са њиховим оцем Џоном.

Аустралија у септембру игра у полуфиналу Дејвис купа са Великом Британијом, а први човек аустралијског тениса Стив Хили рекао је да жели састанак са Томићем и да ће он после бити добродошао назад у тим. И док Томић није вољан да се појави на састанку, каже да жели да игра са Британцима.

„Увек сам спреман, вољан и способан да играм за Аустралију. То је част и привилегија. Сматрам да имам добар низ и надам се да ћу наставити да представљам своју земљу“, истакао је Томић, „Желим да се захвалим претходним челницима Федерације на финансијској подршци у прошлости. Садашњи челници су ме избацили из тима због коментара које сам изнео на Вимблдону, а иза њих својим у потпуности. Иако неки извештаји тврде супротно, добро сам, јак сам и нисам дотакао дно. Хвала свима на подршци, знам да морам да радим вредније“.

Коментари / 0

Оставите коментар