Tomić: Finansirajte moju sestru, pa ćemo pričati!

Australijski teniser Bernard Tomić rekao je da ne planira da se sastane sa čelnicima Teniske federacije Australije dok ne ispune obaveze prema njegovoj sestri.

Tenis 25.07.2015 | 21:00
Tomić: Finansirajte moju sestru, pa ćemo pričati!

22-godišnji Tomić, trenutno najbolje plasirani australijski teniser, izbačen je iz Dejvis kup tima pošto je kritikovao Federaciju zbog nedostatka podrške.

„Ne vidim poentu sastanka dok ne budem siguran da je Federacija potpuno posvećena finansiranju australijskih talenata, uključujući moju sestru Saru, bez ikakvih diskriminacija“, rekao je Tomić.

Tomić, koji je nedavno uhapšen u Majamiju zbog incidenta u hotelu, već duže vreme ima loš odnos sa čelnicima vladajućeg tela australijskog tenisa.

Teniska federacija je povukla finansiranje Tomića i njegove 17-godišnje sestre u junu posle rasprave sa njihovim ocem Džonom.

Australija u septembru igra u polufinalu Dejvis kupa sa Velikom Britanijom, a prvi čovek australijskog tenisa Stiv Hili rekao je da želi sastanak sa Tomićem i da će on posle biti dobrodošao nazad u tim. I dok Tomić nije voljan da se pojavi na sastanku, kaže da želi da igra sa Britancima.

„Uvek sam spreman, voljan i sposoban da igram za Australiju. To je čast i privilegija. Smatram da imam dobar niz i nadam se da ću nastaviti da predstavljam svoju zemlju“, istakao je Tomić, „Želim da se zahvalim prethodnim čelnicima Federacije na finansijskoj podršci u prošlosti. Sadašnji čelnici su me izbacili iz tima zbog komentara koje sam izneo na Vimbldonu, a iza njih svojim u potpunosti. Iako neki izveštaji tvrde suprotno, dobro sam, jak sam i nisam dotakao dno. Hvala svima na podršci, znam da moram da radim vrednije“.

Komentari / 0

Ostavite komentar