Списак Грка за Евробаскет...

Предводи их повратник Спанулис уз три НБА играча! Поред играча Олимпијакоса, у национални тим после паузе од годину дана враћа се и нови члан Барселоне Стратос Перпероглу.

Кошарка 24.07.2015 | 21:40
Списак Грка за Евробаскет...

Селектор Грчке Фоцис Кацикарис објавио је списак од 15 имена на које рачуна за предстојећи Евробаскет који се игра у четири земље. Грке је највише обрадовала вест што се на списку селектора после годину дана паузе нашао њихов најбољи играч Василис Спанулис. Поред бека Олимпијакоса, у репрезентацију се враћа и ново крило Барселоне Стратос Перпероглу. Подсећања ради, Грчка је без њих двојице такмичење на Светском купу у Шпанији завршила у осмини финала поразом од каснијег вицешампиона Србије, иако је у групи остварила свих пет победа.

Уз њих двојицу и Јоргоса Принтезиса, ударне игле шампиона Европе из 2005. године требало би да буду НБА играчи - Костас Папаниколау, Костас Куфос и Јанис Антетокоунмпо.

Уколико их заобиђу повреде, Грци са правом могу да се надају високом пласману на шампионату који почиње почетком септембра. Последњу медаљу на великим такмичењима освојили су у Пољској 2009. године када су заузели треће место.

Грчка се налази у групи Ц заједно са једним од домаћина - Хрватском, те Словенијом и Македонијом и аутсајдерима Холандијом и Грузијом. Своју прву утакмицу одиграће 5. септембра против Македоније у Загребу.

Списак Грчке:

Никос Зизис (плејемејкер, 31,Бамберг)
Василис Спанулис (бек, 32 ,Олимпијакос)
Ник Калатес (плејмејкер, 26,Панатинаикос)
Костас Слукас (плејмејкер, 25, Фенербахче)
Вангелис Манцарис (бек, 25, Олимпијакос)
Костас Папаниколау (крило, 24, Денвер)
Јанис Антетокоунмпо (крило, 20, Милвоки)
Костас Куфос (центар, 26, Сакраменто)
Владимир Јанковић (бек, 25, Панатинаикос)
Стратос Перпероглу (крило, 30, Барселона)
Јоргос Принтезис (крилни центар, 30, Олимпијакос)
Димитрис Аграванис (центар, 20, Олимпијакос)
Костас Кајмакоглу (крлилни центар, 32, Уникс)
Јанис Борусис (центар, 31, слободан играч)
Зизис Сарикопулос (центар, 25, АЕК)

Коментари / 0

Оставите коментар