Spisak Grka za Evrobasket...

Predvodi ih povratnik Spanulis uz tri NBA igrača! Pored igrača Olimpijakosa, u nacionalni tim posle pauze od godinu dana vraća se i novi član Barselone Stratos Perperoglu.

Košarka 24.07.2015 | 21:40
Spisak Grka za Evrobasket...

Selektor Grčke Focis Kacikaris objavio je spisak od 15 imena na koje računa za predstojeći Evrobasket koji se igra u četiri zemlje. Grke je najviše obradovala vest što se na spisku selektora posle godinu dana pauze našao njihov najbolji igrač Vasilis Spanulis. Pored beka Olimpijakosa, u reprezentaciju se vraća i novo krilo Barselone Stratos Perperoglu. Podsećanja radi, Grčka je bez njih dvojice takmičenje na Svetskom kupu u Španiji završila u osmini finala porazom od kasnijeg vicešampiona Srbije, iako je u grupi ostvarila svih pet pobeda.

Uz njih dvojicu i Jorgosa Printezisa, udarne igle šampiona Evrope iz 2005. godine trebalo bi da budu NBA igrači - Kostas Papanikolau, Kostas Kufos i Janis Antetokounmpo.

Ukoliko ih zaobiđu povrede, Grci sa pravom mogu da se nadaju visokom plasmanu na šampionatu koji počinje početkom septembra. Poslednju medalju na velikim takmičenjima osvojili su u Poljskoj 2009. godine kada su zauzeli treće mesto.

Grčka se nalazi u grupi C zajedno sa jednim od domaćina - Hrvatskom, te Slovenijom i Makedonijom i autsajderima Holandijom i Gruzijom. Svoju prvu utakmicu odigraće 5. septembra protiv Makedonije u Zagrebu.

Spisak Grčke:

Nikos Zizis (plejemejker, 31,Bamberg)
Vasilis Spanulis (bek, 32 ,Olimpijakos)
Nik Kalates (plejmejker, 26,Panatinaikos)
Kostas Slukas (plejmejker, 25, Fenerbahče)
Vangelis Mancaris (bek, 25, Olimpijakos)
Kostas Papanikolau (krilo, 24, Denver)
Janis Antetokounmpo (krilo, 20, Milvoki)
Kostas Kufos (centar, 26, Sakramento)
Vladimir Janković (bek, 25, Panatinaikos)
Stratos Perperoglu (krilo, 30, Barselona)
Jorgos Printezis (krilni centar, 30, Olimpijakos)
Dimitris Agravanis (centar, 20, Olimpijakos)
Kostas Kajmakoglu (krlilni centar, 32, Uniks)
Janis Borusis (centar, 31, slobodan igrač)
Zizis Sarikopulos (centar, 25, AEK)

Komentari / 0

Ostavite komentar