Рафа, ако хоћеш на ОИ у Рију, МОРАШ играти за Шпанију!

Рафаел Надал и Давид Ферер приморани су да играју за репрезентацију против Данске, у плеј-офу за останак у Евро-афричкој групи Дејвис купа.

Тенис 24.07.2015 | 16:40
Рафа, ако хоћеш на ОИ у Рију, МОРАШ играти за Шпанију!

Разлог томе јесте што у супротном не би испунили квоту за Олимпијске игре и пропустили би такмичење у Рио де Жанеиру следеће године.

Осим њих, Фелисијано Лопес ће морати да се јави селекторки за меч са Данском који је на програму од 18. до 20. септембра, одмах након УС опена.

Њих тројица су играли само један меч у Дејвис купу од последњих девет за које су позивани. Олимпијски комитет ове земље одлучио је да играчи који желе да се такмиче на предстојећим Играма морају да одиграју најмање три меча Дејвис купа у преолимпијском периоду. Ферер и Лопес до сада су 20 пута наступали у овом такмичењу, али ће морати још да упишу још два у наредним месецима.

Ферер је играо против Сједињених Држава и Чешке 2012. године и сада му остаје још један јер су правила комитета таква да су тенисери у обавези да играју један меч у години пре, и један у години Олимпијских игара.

У много тежој ситуацији су Надал и Лопес којима недостају два наступа. Рафа је од Игара у Лондону био у репрезентацији само против Украјине, 2013. године. Такође, Фелисијано је у “истом сосу”, па ће после дуела са Данском јурити визу за Рио.

Тенис у Шпанији пре неколико дана дотакао је најниже гране у овом веку, пошто је национални тим други пут узастопно остао без Светске групе. Десетковани Шпанци су у Владивостоку поражени од Русије са 3-2 која није имала ниједног играча у првих 170 на АТП листи.

Рафа Надал, највећа звезда у тиму, наставио је бојкот репрезентације због чињенице да је на месту селектора жена. Он је, уз сугестију стрица и тренера Тонија, одбио да се одазове када је селекторка била Гала Леон Гарсија, да би са истом праксом наставио и под вођством Кончите.

Шпанија у првој рунди плеј-офа за останак у Евро-афричкој групи Дејвис купа игра против Данске у споменутом термину, а победник тог меча ићи ће у мечу одлуке на Швеђане. Тај сусрет на програму је 30. октобра и првог новембра.

Коментари / 0

Оставите коментар