Rafa, ako hoćeš na OI u Riju, MORAŠ igrati za Španiju!

Rafael Nadal i David Ferer primorani su da igraju za reprezentaciju protiv Danske, u plej-ofu za ostanak u Evro-afričkoj grupi Dejvis kupa.

Tenis 24.07.2015 | 16:40
Rafa, ako hoćeš na OI u Riju, MORAŠ igrati za Španiju!

Razlog tome jeste što u suprotnom ne bi ispunili kvotu za Olimpijske igre i propustili bi takmičenje u Rio de Žaneiru sledeće godine.

Osim njih, Felisijano Lopes će morati da se javi selektorki za meč sa Danskom koji je na programu od 18. do 20. septembra, odmah nakon US opena.

Njih trojica su igrali samo jedan meč u Dejvis kupu od poslednjih devet za koje su pozivani. Olimpijski komitet ove zemlje odlučio je da igrači koji žele da se takmiče na predstojećim Igrama moraju da odigraju najmanje tri meča Dejvis kupa u preolimpijskom periodu. Ferer i Lopes do sada su 20 puta nastupali u ovom takmičenju, ali će morati još da upišu još dva u narednim mesecima.

Ferer je igrao protiv Sjedinjenih Država i Češke 2012. godine i sada mu ostaje još jedan jer su pravila komiteta takva da su teniseri u obavezi da igraju jedan meč u godini pre, i jedan u godini Olimpijskih igara.

U mnogo težoj situaciji su Nadal i Lopes kojima nedostaju dva nastupa. Rafa je od Igara u Londonu bio u reprezentaciji samo protiv Ukrajine, 2013. godine. Takođe, Felisijano je u “istom sosu”, pa će posle duela sa Danskom juriti vizu za Rio.

Tenis u Španiji pre nekoliko dana dotakao je najniže grane u ovom veku, pošto je nacionalni tim drugi put uzastopno ostao bez Svetske grupe. Desetkovani Španci su u Vladivostoku poraženi od Rusije sa 3-2 koja nije imala nijednog igrača u prvih 170 na ATP listi.

Rafa Nadal, najveća zvezda u timu, nastavio je bojkot reprezentacije zbog činjenice da je na mestu selektora žena. On je, uz sugestiju strica i trenera Tonija, odbio da se odazove kada je selektorka bila Gala Leon Garsija, da bi sa istom praksom nastavio i pod vođstvom Končite.

Španija u prvoj rundi plej-ofa za ostanak u Evro-afričkoj grupi Dejvis kupa igra protiv Danske u spomenutom terminu, a pobednik tog meča ići će u meču odluke na Šveđane. Taj susret na programu je 30. oktobra i prvog novembra.

Komentari / 0

Ostavite komentar