Венгер добио ''зелено свјетло'' да потроши 100 милиона фунти!

Челник Тобџија поручио да Венгер има дозволу да сруши клупски рекорд и да може да доведе скоро свако појачање које пожели.

Фудбал 25.07.2015 | 09:00
Венгер добио ''зелено свјетло'' да потроши 100 милиона фунти!

Изузев довођења Петра Чеха, Арсенал је био прилично миран у досадашњем делу прелазног рока и подсетио на неке раније сезоне када је Арсен Венгер и од својих навијача често оптуживан да је шктртица , да претерује са довођењем младих и играча и да не може да парира највећим ривалима на трансфер пијаци због чегаторфеји заобилазе Тобџије.

Међутим, Венгер је мерама штедње и политиком „купи јефтино-продај скупо“ помогао Арсеналу да направи нови стадион и да почне да остварује огромне приходе.
„Морали смо да штедимо када смо се преселили на Емирате, али сада је ситуација много боља. Можемо да изађемо на тржиште и купимо практично сваког играча осим неколицине оних који нису на продају. На рачуну имамо преко 200.000.000. Могли смо да кажемо Арсену да немамо пара и он не би бринуо, као што можемо да му кажемо да потроши 100.000.000 фунти, а да он то не уради“, каже члан Арсеналове управе, Лорд Харис.

Ипак, из Арсенала сада стиже озбиљно упозорење пред други део фудбалске пијаце. Тобжије би могле да обележе финиш фудбалске пијаце. као што је Арсен Венгер урадио у претходне две сезоне када је довео два најскупља појачања у клупској историји - Месута Озила и Алексиса Санчеза.
„У овом тренутку не постоји план да доводимо појачања, осим у случају да нам се укаже шанса да доведемо праву звезду попут Озила или Санчеза претходних година. Венгер тражи таквог играча, али нема их баш много доступних на тржишту. У сваком случају, има нашу подршку да сруши клупски рекорд када је у шитању висина трансфера. Осим Месија и Роналда, мислим да може да добије сваког другог играча којег пожели, а ми ћемпо га подржати када то одлучи“

Харис је открио да се списак појачања планира дугорочно.
„Имамо листу играча који су Венгерове жеље и на њој се још од прошлог лета налазио Петр Чех. На врху те листе је центарфор, али не могу да вам откријем његово име“, истакао је Харис и само подргејао гласине да би Венгеру могла коначно да се оствари стара жеља о довођењу Карима Бенземе.

Арсеналов челник је подсетио да екупа појачања не значе загарантован успех.
„Погледајте Тотенхем који је пре две године потрошио скоро 150.000.000 евра у прелазном року, а онда завршио сезону слабије пласиран него претходну.“

Коментари / 0

Оставите коментар