Venger dobio ''zeleno svjetlo'' da potroši 100 miliona funti!

Čelnik Tobdžija poručio da Venger ima dozvolu da sruši klupski rekord i da može da dovede skoro svako pojačanje koje poželi.

Fudbal 25.07.2015 | 09:00
Venger dobio ''zeleno svjetlo'' da potroši 100 miliona funti!

Izuzev dovođenja Petra Čeha, Arsenal je bio prilično miran u dosadašnjem delu prelaznog roka i podsetio na neke ranije sezone kada je Arsen Venger i od svojih navijača često optuživan da je šktrtica , da preteruje sa dovođenjem mladih i igrača i da ne može da parira najvećim rivalima na transfer pijaci zbog čegatorfeji zaobilaze Tobdžije.

Međutim, Venger je merama štednje i politikom „kupi jeftino-prodaj skupo“ pomogao Arsenalu da napravi novi stadion i da počne da ostvaruje ogromne prihode.
„Morali smo da štedimo kada smo se preselili na Emirate, ali sada je situacija mnogo bolja. Možemo da izađemo na tržište i kupimo praktično svakog igrača osim nekolicine onih koji nisu na prodaju. Na računu imamo preko 200.000.000. Mogli smo da kažemo Arsenu da nemamo para i on ne bi brinuo, kao što možemo da mu kažemo da potroši 100.000.000 funti, a da on to ne uradi“, kaže član Arsenalove uprave, Lord Haris.

Ipak, iz Arsenala sada stiže ozbiljno upozorenje pred drugi deo fudbalske pijace. Tobžije bi mogle da obeleže finiš fudbalske pijace. kao što je Arsen Venger uradio u prethodne dve sezone kada je doveo dva najskuplja pojačanja u klupskoj istoriji - Mesuta Ozila i Aleksisa Sančeza.
„U ovom trenutku ne postoji plan da dovodimo pojačanja, osim u slučaju da nam se ukaže šansa da dovedemo pravu zvezdu poput Ozila ili Sančeza prethodnih godina. Venger traži takvog igrača, ali nema ih baš mnogo dostupnih na tržištu. U svakom slučaju, ima našu podršku da sruši klupski rekord kada je u šitanju visina transfera. Osim Mesija i Ronalda, mislim da može da dobije svakog drugog igrača kojeg poželi, a mi ćempo ga podržati kada to odluči“

Haris je otkrio da se spisak pojačanja planira dugoročno.
„Imamo listu igrača koji su Vengerove želje i na njoj se još od prošlog leta nalazio Petr Čeh. Na vrhu te liste je centarfor, ali ne mogu da vam otkrijem njegovo ime“, istakao je Haris i samo podrgejao glasine da bi Vengeru mogla konačno da se ostvari stara želja o dovođenju Karima Benzeme.

Arsenalov čelnik je podsetio da ekupa pojačanja ne znače zagarantovan uspeh.
„Pogledajte Totenhem koji je pre dve godine potrošio skoro 150.000.000 evra u prelaznom roku, a onda završio sezonu slabije plasiran nego prethodnu.“

Komentari / 0

Ostavite komentar