ЛЕ: Биркиркара ''за длаку'' избацила Вест Хем! Србин трагичар!

Па, Славене, мајка му стара, како те намучи та Биркиркара?! Србин трагичар у ноћи у којој је Миколи умало срушио Вест Хем! Албански Кукеши славио у Подгорици, подвиг Работничког, Ријека против Абердина водила 2:0, али...

Фудбал 24.07.2015 | 11:00
ЛЕ: Биркиркара ''за длаку'' избацила Вест Хем! Србин трагичар!

Умало да се догоди највећа сензација у тек започетој сезони европских купова. Ходао је Вест Хем ивицом провалије, Славен Билић је тек почео тренерску мисију у екипи из Лондона, а само сплетом спрећних околности успео је да преживи гостовање на Малти и себи вероватно сачува посао. Чекићари су се пласирали у треће коло квалификација за Лигу Европе, међутим, морали су за до добро да се презноје. И да до максимума истање нерве својих навијача, који су против Биркиркаре присуствовали поразу у 90 минута, а онда и драми у пенал-серији. Драми која је на крају, ипак, имала срећан крај за Енглезе - 5:3.

У утакмици у којој је словио за тоталног аутсајдера, првак Малте је одиграо изнад могућности и преко италијанског ветарана Фабрисија Миколија поништио предност Вест Хема из првог сусрета већ у 15. минуту. Хорор по госте постао је већи у завршници првог полувремена кад је Џејмс Томкинс зарадио црвени картон и чинило се да Биркиркара са играчем више може до подвига.

До краја су и једни и други имали по једну зрелу шансу, ушло се у продужетке, у првом је поцрвенео играч домаћина Мацети, у другом је можда судија могао да покаже на једанаестерац за Малтежане, међутим, није, па је путника у наредну рунду одлучила пенал лутрија.

У њој среће није имао српски штопер Никола Вуканац, који већ седам година игра на Малти. У трећој серији је шутнуо лопту изнад пречке, свих пет извођача за Вест Хем је погодило, па ће Чекићари у следећем колу играти са румунском Астром.

Као и на Малт, било је тужно вече и у Подгорици. Младост је имала изузетно повољних 1:0 из првог сусрета са албанским Кукешијем, али је на стадиону Будућности поражена 2:4 и тако завршила европску причу за ову сезону. Штавише, после јучерашње елиминације Рудара из квалификација за Лигу шампиона, Црна Гора више нема представника на међународној сцени.

Да неће функционисати онако како су замислили изабраницима Николе Пеце Ракојевића постало је јасно већ у 13. минуту кад је Бразилац Мореира погодио за вођство гостију. Кукеши је вешто користио порозност у одбрани и непсретне реакције играча Младости и већ после првог дела водио убедљивих 3:0, головима Хрвата Пејића и још једног од укупно тројице Бразилаца у стартних 11, Флореса. Младост је у завшних пола сата само поправила утисак преко Шћепановића и Аџића, док је Кукеши изборио двомеч са пољском Легијом.

Од клубова из окружења ваља истаћи подвиг Работничког. На стадиону Филип Други Македонски Блаже Илијоски и Суад Сахити су већ до 16. минута успели да престигну предност Јеглаве од пре седам дана и до краја рутински сачувају резултат који их је одвео на мегдан турском Трабзону.

Улоге фаворита потврдили су Жилина, Спарта из Трнаве и Копенхаген, док је Ријека на гостовању Абердину успела да поправи утисак са Кантриде, али јој ни два поготка вишка до 60. минута нису била довољна чак ни са победу у Шкотској. Абердин ће у наредној рунди играти са Каиратом.

Легија је била убедљива против Ботошанија, а стрелци су били српски интернационалци Пријовић и Николић.

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ, ДРУГО КОЛО

Ширак (Јерменија) - АИК (Шведска) 0:2, први меч 0:2

Алашкерт (Јерменија) - Каират (Казахстан) 2:1, 0:3

Динамо Минск (Белорусија) - Черно море (Бугарска) 4:0, 1:1

Дебрецин (Мађарска) - Сконто (Летонија) 9:2, 2:2

Жељезничар (БиХ) - Ференцварош (Мађарска), 2:0 1:0

Спартакс (Летонија) - Војводина (Србија), 1:1 0:3

Номе (Естонија) - Вадуц (Лихтенштајн), 0:2 1:3

Омонија (Кипар) - Јагелонија (Пољска), 1:0, 0:0

Интер Баку (Азербејџан) - Хафнарфјордур (Исланд), 2:2 продужеци, 2:1

Габала (Азербејџан) - Чукарички (Србија), 2:0 0:1

Брондби (Данска) - Берое (Бугарска), 0:0 1:0

Од Гренланд (Норвешка) - Шамрок (Република Ирска), 2:1 2:0

ПАОК (Грчка) - Локомотива Загреб (Хрватска), 6:0, 1:2

Розенборг (Норвешка) - Рејкјавик (Исланд), 3:0 1:0

УЦД (Република Ирска) - Слован (Словачка), 1:5 0:1

Ботошани (Румунија) - Легија (Пољска), 0:3 0:1

Стромсгодсет (Норвешка) - Млада Болеслав (Словачка),0:1 2:1

Диферданж (Луксембург) - Трабзон (Турска),1:2 0:1

Беитар Јерусалим (Израел) - Шарлроа (Белгија),1:4 1:5

Тракај (Литванија) - Аполон (Кипар),0:0 0:4

Гетеборг (Шведска) - Сласк (Пољска),2:0 0:0

Хајдук Сплит (Хрватска) - Копер (Словенија), 4:1 2:3

Жилина (Словачка) - Дачија (Молдавија) 4:2, 2:1

Тун (Швајцарска) - Хапоел Бер Шева (Израел) 2:1, 1:1

Њутаун (Велс) - Копенхаген (Данска) 1:3, 0:2

Работнички (Македонија) - Јелгава (Летонија) 2:0, 0:1

Астра (Румунија) - Инвернес (Шкотска) 0:0, 1:0

Младост (Црна Гора) - Кукеши (Албанија) 2:4, 1:0

Волфсбергер (Аустрија) - Шахтјор Солигорск (Белорусија) 2:0, 1:0

Абердин (Шкотска) - Ријека (Хрватска) 2:2, 3:0

Линфилд (Северна Ирска) - Спартак Трнава (Словачка) 1:3, 1:2

Биркиркара (Малта) - Вест Хем (Енглеска) 1:0 (пеналима 3:5), 0:1

Коментари / 0

Оставите коментар