Удавио се славећи пунољетство друга

Још једна трагедија на српским рекама - младић Душан Топић (18) удавио се у четвртак после поноћи у Сави, надомак Мачванске Митровице, док је са друштвом прослављао осамнаести рођендан другара.

Србија 24.07.2015 | 08:17
Удавио се славећи пунољетство друга

Његово беживотно тело из реке је извукла жандармерија, а језиви призор, на обали је посматрао велики број окупљених мештана, пријатеља и комшија. Према првим информацијама, он је приликом скока у воду ударио главом у камен, онесвестио се и удавио.

Душан Топић је у среду увече отишао на рођенданску прославу пунолетства код друга Милана Петровића, у Мачванској Митровици. Након целоноћне игре, весеља, и дружења, око два ујутру, младићи су одлучили да провод наставе на обали Саве.

- Њих неколико је дошло на ноћно купање, попели су се на понтон и са њега скочили у воду - рекла нам је једна од Душанових пријатељица, грцајући у сузама. - Из воде су сви изронили сем Душана.

Како смо незванично сазнали, на телу младића, примећена је рана на глави. Сумња се да је настала када је Душан скочио у воду на главу.

- Изгледа да је ударио у неки камен или нешто друго тврдо. То је највероватније био кобан ударац - могло се чути од окупљених док је трајао увиђај.

Тело младића однето је на Институт за судску медицину у Нови Сад, где ће се сазнати тачан узрок смрти.

Окупљени другари, мештани, пријатељи, комшије, у четвртак су од раних јутарњих сати са неверицом стајали, на обали, очекујући да ће се Душан ипак однекуд појавити. Надали су се да је жив и да није нестао у мутној реци. Екипе Жандармерије дуго су безуспешно претраживале воду, али су око 14 сати успели да пронађу тело утопљеног младића. Кад су рониоци канапом привезали нешто у води, и почели да извлаче тело, зачули су се врисак, јецаји, а неки су се и онесвестили.

- Не батице, нееее... - одјекнуо је дуж обале глас најбољег Душановог пријатеља, коме су лекари морали да укажу помоћ.

Окупљени мештани нису могли да сакрију тугу. Мало је рећи да су са породицом Топић саосећали.

- Мајка Милица живела је сама са њим, а други старији син Немања јој је у Италији. Чуо сам да су му јавили и да је кренуо ка Србији - рекао нам је један од људи који су стајали на обали. - Његов деда се обесио, а отац му је погинуо. И ево шта се десило опет... Ово је страшна породична трагедија.

Иначе, Душан је овог лета завршио трећу годину Средње стручне школе “Никола Тесла” у Сремској Митровици.

ТРЕЋА ЖРТВА

Од почетка лета, на подручју Срема, ово је трећа жртва дављења. Прво се на Међешком језеру код Шатринаца удавио седамнаестогодишњак. Само неколико дана после ове трагедије, у Крчедину на Дунаву, утопио се још један младић од тридесетак година. Иначе, овог лета у Србији удавио се велики број људи.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

цар

25.07.2015 07:49

Трагедија велика за породицу угасен јос један млад зивот пун будуцности назалост по нас Србе нестајемо сваки дан.

ОДГОВОРИТЕ