Udavio se slaveći punoljetstvo druga

Još jedna tragedija na srpskim rekama - mladić Dušan Topić (18) udavio se u četvrtak posle ponoći u Savi, nadomak Mačvanske Mitrovice, dok je sa društvom proslavljao osamnaesti rođendan drugara.

Srbija 24.07.2015 | 08:17
Udavio se slaveći punoljetstvo druga

Njegovo beživotno telo iz reke je izvukla žandarmerija, a jezivi prizor, na obali je posmatrao veliki broj okupljenih meštana, prijatelja i komšija. Prema prvim informacijama, on je prilikom skoka u vodu udario glavom u kamen, onesvestio se i udavio.

Dušan Topić je u sredu uveče otišao na rođendansku proslavu punoletstva kod druga Milana Petrovića, u Mačvanskoj Mitrovici. Nakon celonoćne igre, veselja, i druženja, oko dva ujutru, mladići su odlučili da provod nastave na obali Save.

- Njih nekoliko je došlo na noćno kupanje, popeli su se na ponton i sa njega skočili u vodu - rekla nam je jedna od Dušanovih prijateljica, grcajući u suzama. - Iz vode su svi izronili sem Dušana.

Kako smo nezvanično saznali, na telu mladića, primećena je rana na glavi. Sumnja se da je nastala kada je Dušan skočio u vodu na glavu.

- Izgleda da je udario u neki kamen ili nešto drugo tvrdo. To je najverovatnije bio koban udarac - moglo se čuti od okupljenih dok je trajao uviđaj.

Telo mladića odneto je na Institut za sudsku medicinu u Novi Sad, gde će se saznati tačan uzrok smrti.

Okupljeni drugari, meštani, prijatelji, komšije, u četvrtak su od ranih jutarnjih sati sa nevericom stajali, na obali, očekujući da će se Dušan ipak odnekud pojaviti. Nadali su se da je živ i da nije nestao u mutnoj reci. Ekipe Žandarmerije dugo su bezuspešno pretraživale vodu, ali su oko 14 sati uspeli da pronađu telo utopljenog mladića. Kad su ronioci kanapom privezali nešto u vodi, i počeli da izvlače telo, začuli su se vrisak, jecaji, a neki su se i onesvestili.

- Ne batice, neeee... - odjeknuo je duž obale glas najboljeg Dušanovog prijatelja, kome su lekari morali da ukažu pomoć.

Okupljeni meštani nisu mogli da sakriju tugu. Malo je reći da su sa porodicom Topić saosećali.

- Majka Milica živela je sama sa njim, a drugi stariji sin Nemanja joj je u Italiji. Čuo sam da su mu javili i da je krenuo ka Srbiji - rekao nam je jedan od ljudi koji su stajali na obali. - Njegov deda se obesio, a otac mu je poginuo. I evo šta se desilo opet... Ovo je strašna porodična tragedija.

Inače, Dušan je ovog leta završio treću godinu Srednje stručne škole “Nikola Tesla” u Sremskoj Mitrovici.

TREĆA ŽRTVA

Od početka leta, na području Srema, ovo je treća žrtva davljenja. Prvo se na Međeškom jezeru kod Šatrinaca udavio sedamnaestogodišnjak. Samo nekoliko dana posle ove tragedije, u Krčedinu na Dunavu, utopio se još jedan mladić od tridesetak godina. Inače, ovog leta u Srbiji udavio se veliki broj ljudi.

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

car

25.07.2015 07:49

Tragedija velika za porodicu ugasen jos jedan mlad zivot pun buducnosti nazalost po nas Srbe nestajemo svaki dan.

ODGOVORITE