Опа! Поднесак и за меч Партизан - Металац!

У Више јавно тужилаштво у Београду стигао је и поднесак за проверу основа сумње да је утакмица Партизан – Металац намештена.

Фудбал 24.07.2015 | 14:00
Опа! Поднесак и за меч Партизан - Металац!

Поднесак је поднео Савет за мониторинг, људска права и борбу против корупције Транспарентност, иста организација која је поднела пријаву и против НН лица због основане сумње да је уговорен исход утакмице између ОФК Београда и Црвене звезде.

Партизан је у првом колу Суперлиге на свом терену победио Металац са 4:0.

„Савет за мониторинг, људска права и борбу против корупције Транспарентност Вишем јавном тужилаштву у Београду је поднео захтев за проверу основа сумње да је "намештена" фудбалска утакмица између ФК Партизан и ФК Металац одржана дана 17.07.2015. године на стадиону ФК Партизан у Београду.

Претходно, Савет за мониторинг, људска права и борбу против корупције Транспарентност истом тужилаштву је поднео пријаву против НН лица такође због основа сумње да је уговорен исход утакмице између ФК Црвена звезда и ОФК Београд, док се новопослата пријава ослања на јавни иступ Звездана Терзића, генералног директора ФК Црвена звезда, где је предложено да се саслуша као кључни сведок.

Упркос све већој тензији коју стварају представници фудбалских организација супротно тврдњама да утакмице нису намештене, Савет за мониторинг, људска права и борбу против корупције Транспарентност подвлачи да неће одустати од инсистирања да се на професионалан начин обави истрага и да се резултати што пре презентују јавности, а уједно најављује да ће са повећаном пажњом пратити све утакмице које се играју у овогодишњем првенству како би открили индикаторе корупције у спорту“, наводи се у саопштењу ове организације која нема додирних тачака са организацијом 'Транспарентност Србија'.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

јадно

24.07.2015 12:08

Јадна наша Србијо па зар је немогуће и онако очиту крађу процесуирати у тако јадној земљи а да се одмах не дохватити и другог комунистичког клуба. Режим се боји за изборне поене а прича о борби против корупције. То је исто као да мој комшија украде нешто а полиција дође и ухвати и мене и њега и каже обојица сте криви

ОДГОВОРИТЕ