Opa! Podnesak i za meč Partizan - Metalac!

U Više javno tužilaštvo u Beogradu stigao je i podnesak za proveru osnova sumnje da je utakmica Partizan – Metalac nameštena.

Fudbal 24.07.2015 | 14:00
Opa! Podnesak i za meč Partizan - Metalac!

Podnesak je podneo Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost, ista organizacija koja je podnela prijavu i protiv NN lica zbog osnovane sumnje da je ugovoren ishod utakmice između OFK Beograda i Crvene zvezde.

Partizan je u prvom kolu Superlige na svom terenu pobedio Metalac sa 4:0.

„Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost Višem javnom tužilaštvu u Beogradu je podneo zahtev za proveru osnova sumnje da je "nameštena" fudbalska utakmica između FK Partizan i FK Metalac održana dana 17.07.2015. godine na stadionu FK Partizan u Beogradu.

Prethodno, Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost istom tužilaštvu je podneo prijavu protiv NN lica takođe zbog osnova sumnje da je ugovoren ishod utakmice između FK Crvena zvezda i OFK Beograd, dok se novoposlata prijava oslanja na javni istup Zvezdana Terzića, generalnog direktora FK Crvena zvezda, gde je predloženo da se sasluša kao ključni svedok.

Uprkos sve većoj tenziji koju stvaraju predstavnici fudbalskih organizacija suprotno tvrdnjama da utakmice nisu nameštene, Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost podvlači da neće odustati od insistiranja da se na profesionalan način obavi istraga i da se rezultati što pre prezentuju javnosti, a ujedno najavljuje da će sa povećanom pažnjom pratiti sve utakmice koje se igraju u ovogodišnjem prvenstvu kako bi otkrili indikatore korupcije u sportu“, navodi se u saopštenju ove organizacije koja nema dodirnih tačaka sa organizacijom 'Transparentnost Srbija'.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

jadno

24.07.2015 12:08

Jadna naša Srbijo pa zar je nemoguće i onako očitu krađu procesuirati u tako jadnoj zemlji a da se odmah ne dohvatiti i drugog komunističkog kluba. Režim se boji za izborne poene a priča o borbi protiv korupcije. To je isto kao da moj komšija ukrade nešto a policija dođe i uhvati i mene i njega i kaže obojica ste krivi

ODGOVORITE