Још ''свјеже крви'' у нападу Ситија?!

"Грађани" после Стерлинга желе да ангажују најбољег асистента у "лигама петице" прошле сезоне.

Фудбал 28.07.2015 | 13:20
Још ''свјеже крви'' у нападу Ситија?!

Кевин де Брујне пре годину и по је прешао из Челсија у Волфсбург за 25 милиона евра, а сада би вицешампион Немачке могао више него двоструко да профитира на његовој продаји.

Више медија пише да је за 24-годишњег Белгијанца озбиљно заинтересован Манчестер сити, а спекулише се ценом од 50, до чак 60 милиона фунти, у ком случају би био оборен британски рекорд, постављен прошлог лета, када је Анхел ди Марија из Реала прешао у Манчестер јунајтед за 59,7 милиона.

Де Брујне би заједно са Стерлингом донео преко потребну живост офанзивном реду Ситија, а за разлику од доскорашњег фудбалера Ливерпула, који је више концентрисан на реализацију, Белгијанац уме да затресе мрежу, али га одликује и изузетан смисао за упошљавање саиграча.

Тако је прошле сезоне био најбољи асистент у "лигама петице" (Енглеска, Шпанија, Немачка, Италија, Француска) са 20 директно намештених голова, испред Месија и Фабрегаса са по 18.

Волфсбург као учесник групне фазе Лиге шампиона свакако има своје спортске амбиције, али ако би арапски власници Ситија избројали поменутих педесетак милиона фунти, тешко би могли да кажу "не".

Коментари / 0

Оставите коментар