Još ''svježe krvi'' u napadu Sitija?!

"Građani" posle Sterlinga žele da angažuju najboljeg asistenta u "ligama petice" prošle sezone.

Fudbal 28.07.2015 | 13:20
Još ''svježe krvi'' u napadu Sitija?!

Kevin de Brujne pre godinu i po je prešao iz Čelsija u Volfsburg za 25 miliona evra, a sada bi vicešampion Nemačke mogao više nego dvostruko da profitira na njegovoj prodaji.

Više medija piše da je za 24-godišnjeg Belgijanca ozbiljno zainteresovan Mančester siti, a spekuliše se cenom od 50, do čak 60 miliona funti, u kom slučaju bi bio oboren britanski rekord, postavljen prošlog leta, kada je Anhel di Marija iz Reala prešao u Mančester junajted za 59,7 miliona.

De Brujne bi zajedno sa Sterlingom doneo preko potrebnu živost ofanzivnom redu Sitija, a za razliku od doskorašnjeg fudbalera Liverpula, koji je više koncentrisan na realizaciju, Belgijanac ume da zatrese mrežu, ali ga odlikuje i izuzetan smisao za upošljavanje saigrača.

Tako je prošle sezone bio najbolji asistent u "ligama petice" (Engleska, Španija, Nemačka, Italija, Francuska) sa 20 direktno nameštenih golova, ispred Mesija i Fabregasa sa po 18.

Volfsburg kao učesnik grupne faze Lige šampiona svakako ima svoje sportske ambicije, ali ako bi arapski vlasnici Sitija izbrojali pomenutih pedesetak miliona funti, teško bi mogli da kažu "ne".

Komentari / 0

Ostavite komentar