Требиње: Све више пацијанта у Хитној

У требињској служби Хитне помоћи током љета имају повећан обим посла, а ове године све више је пацината који се жале на главобоље, стомачне проблеме и друге тегобе проузрокаване великим врућинама.

Република Српска 23.07.2015 | 13:13
Требиње: Све више пацијанта у Хитној

„Јављу се најчешће пацијенти са симптомима сунчаница, а међу њима је доста дјеце са главобољом, мучнином и поврћањем. Такође, имамо велики број цријевних инфекција, пацијената који долазе са проливима, мучниом, повраћањем и повишеном температуром. У току ноћи имамо велики број пијанстава по граду и непрекидно долазе пацијенти које треба да шијемо са различитим повредама и пацијенти који се повријеђују током купања на локалним базенима“, каже Саша Борјан, начелник Хитне помоћи Требиње.

И грађани Требиња кажу да се тешко носе са великим врућинама, а спас траже на базенима, у хладовини или код куће под климама.

„Тешко, вруће је. Знојим се трпим, ко и сви остали“, „Заиста је тешко. Спас тражимо на базенима, на мору, кући под климом“, кажу становници Требиња.

У Хитна помоћ грађанима препоручују да избјегавају излазак на сунце, али и да припазе на исхрану.

„Мора се воће и поврће добро опрати и да се храна адекватно термички обради јер треба избјегавати лако кварљиве намирницер, јаја, павлаку, мајонезу. Ако наши суграђани поведу више рачуна спријечиће се огроман број тих цријевних инфекција којих имамо у овом моменту и пиликом изласка на сунце обавезно носити неку заштиту, шешир и капе, како би се спријечила појава сунчаница, посебно код мале дјеце“, препорука је начелника требињске Хитне помоћи.

Темепретура у Требињу током дана прелази 35 степени, а и ноћи су вруће, тако да се тек пред зору осјети благо освјежење.

БН ТВ

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

херцеговина

23.07.2015 12:16

Вруцине су велике,сви су на купалистима сто по ТБ сто на мору.

ОДГОВОРИТЕ