Trebinje: Sve više pacijanta u Hitnoj

U trebinjskoj službi Hitne pomoći tokom ljeta imaju povećan obim posla, a ove godine sve više je pacinata koji se žale na glavobolje, stomačne probleme i druge tegobe prouzrokavane velikim vrućinama.

Republika Srpska 23.07.2015 | 13:13
Trebinje: Sve više pacijanta u Hitnoj

„Javlju se najčešće pacijenti sa simptomima sunčanica, a među njima je dosta djece sa glavoboljom, mučninom i povrćanjem. Takođe, imamo veliki broj crijevnih infekcija, pacijenata koji dolaze sa prolivima, mučniom, povraćanjem i povišenom temperaturom. U toku noći imamo veliki broj pijanstava po gradu i neprekidno dolaze pacijenti koje treba da šijemo sa različitim povredama i pacijenti koji se povrijeđuju tokom kupanja na lokalnim bazenima“, kaže Saša Borjan, načelnik Hitne pomoći Trebinje.

I građani Trebinja kažu da se teško nose sa velikim vrućinama, a spas traže na bazenima, u hladovini ili kod kuće pod klimama.

„Teško, vruće je. Znojim se trpim, ko i svi ostali“, „Zaista je teško. Spas tražimo na bazenima, na moru, kući pod klimom“, kažu stanovnici Trebinja.

U Hitna pomoć građanima preporučuju da izbjegavaju izlazak na sunce, ali i da pripaze na ishranu.

„Mora se voće i povrće dobro oprati i da se hrana adekvatno termički obradi jer treba izbjegavati lako kvarljive namirnicer, jaja, pavlaku, majonezu. Ako naši sugrađani povedu više računa spriječiće se ogroman broj tih crijevnih infekcija kojih imamo u ovom momentu i pilikom izlaska na sunce obavezno nositi neku zaštitu, šešir i kape, kako bi se spriječila pojava sunčanica, posebno kod male djece“, preporuka je načelnika trebinjske Hitne pomoći.

Temepretura u Trebinju tokom dana prelazi 35 stepeni, a i noći su vruće, tako da se tek pred zoru osjeti blago osvježenje.

BN TV

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

hercegovina

23.07.2015 12:16

Vrucine su velike,svi su na kupalistima sto po TB sto na moru.

ODGOVORITE