Кузмић слободан - долази у Звезду?!

Голден Стејт Вориорси повукли понуду уговора за следећу сезону и репрезентативац Србије сада може да бира клуб.

Кошарка 23.07.2015 | 18:00
Кузмић слободан - долази у Звезду?!

Огњен Кузмић (25 година, 213 цм) више није члан НБА шампиона, Голден Стејт Вориорса.

Кузмић је крајем јуна постао ограничено слободан агент, да би Вориорси у среду касно увече искористили право да повуку понуду за следећу сезону, вредну 1,14 милиона долара, чиме су га учинили потпуно слободним играчем.

Рођени Добојлија недавно се прикључио припремама репрезентације Србије за Европско првенство и (у тренутку када је понуда "ратника" још била на столу) изјавио да је "расположен за повратак у Европу, али не следеће сезоне".

Из тога се може закључити да ће приоритет дати евентуалним понудама других НБА тимова, с тим да сада и шансе Европљана делују реалније него пре.

Подсетимо да је Црвеној звезди Телеком неопходан квалитетан центар након одласка Бобана Марјановића у Сан Антонио и продужетка сарадње са Маиком Цирбесом.

Кузмић је прошле сезоне наступио на 16 утакмица за Голден Стејт, уз симболичан учинак од 1,3 поена и 1,1 скокова за непуних пет минута на паркету, али и тиме је стекао право да на крају, заједно са Каријем, Томпсоном, Игудалом и осталима, добије шампионски прстен.

У развојној лиги (НБДЛ) одиграо је 29 утакмица за Санта Круз (12,8 поена, 12,0 скокова, 2,0 блокада), а на недавно одржаној Летњој лиги у Лас Вегасу два меча, уз просеке од 9,0 поена, 9,5 скокова и 1,5 блокада.

Пре одласка у НБА био је члан Уникахе, која га је слала на позајмице у Аксаркију и Хувентуд.

Коментари / 0

Оставите коментар