Kuzmić slobodan - dolazi u Zvezdu?!

Golden Stejt Voriorsi povukli ponudu ugovora za sledeću sezonu i reprezentativac Srbije sada može da bira klub.

Košarka 23.07.2015 | 18:00
Kuzmić slobodan - dolazi u Zvezdu?!

Ognjen Kuzmić (25 godina, 213 cm) više nije član NBA šampiona, Golden Stejt Voriorsa.

Kuzmić je krajem juna postao ograničeno slobodan agent, da bi Voriorsi u sredu kasno uveče iskoristili pravo da povuku ponudu za sledeću sezonu, vrednu 1,14 miliona dolara, čime su ga učinili potpuno slobodnim igračem.

Rođeni Dobojlija nedavno se priključio pripremama reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo i (u trenutku kada je ponuda "ratnika" još bila na stolu) izjavio da je "raspoložen za povratak u Evropu, ali ne sledeće sezone".

Iz toga se može zaključiti da će prioritet dati eventualnim ponudama drugih NBA timova, s tim da sada i šanse Evropljana deluju realnije nego pre.

Podsetimo da je Crvenoj zvezdi Telekom neophodan kvalitetan centar nakon odlaska Bobana Marjanovića u San Antonio i produžetka saradnje sa Maikom Cirbesom.

Kuzmić je prošle sezone nastupio na 16 utakmica za Golden Stejt, uz simboličan učinak od 1,3 poena i 1,1 skokova za nepunih pet minuta na parketu, ali i time je stekao pravo da na kraju, zajedno sa Karijem, Tompsonom, Igudalom i ostalima, dobije šampionski prsten.

U razvojnoj ligi (NBDL) odigrao je 29 utakmica za Santa Kruz (12,8 poena, 12,0 skokova, 2,0 blokada), a na nedavno održanoj Letnjoj ligi u Las Vegasu dva meča, uz proseke od 9,0 poena, 9,5 skokova i 1,5 blokada.

Pre odlaska u NBA bio je član Unikahe, koja ga je slala na pozajmice u Aksarkiju i Huventud.

Komentari / 0

Ostavite komentar