Савић: Идемо опуштени на СП, али - хоћемо титулу!

Селектор српских ватерполиста Дејан Савић рекао је да наш тим на Светско првентсво у Русију путује растерећено, али да су упркос томе амбиције највише.

Остали спортови 23.07.2015 | 16:00
Савић: Идемо опуштени на СП, али - хоћемо титулу!

Селектор српских ватерполиста Дејан Савић рекао је да наш тим на Светско првентсво у Русију путује растерећено, али да су упркос томе амбиције највише.

“Освајањем Светске лиге остварили смо главни циљ ове сезоне, али то нам не даје за право да идемо опуштено на Светски шампионат. Идемо у Казањ без притиска, али традиција српског ватерпола и карактер ових играча не допуштају нам да се опустимо. Желимо да се вратимо на врх светског ватерпола”, рекао је Савић.

Савић је истакао да је екипа извукла поуку после седмог места на претходном Светском првенству у Барселони.

“То је био неуспех. Играчима није потребна додатна мотивација јер је имају самим тим што представљају Србију”, нагласио је Савић.

Светско првенство је на програм од 27. јула до 9. августа, а наш тим ће играти у групи Д са Црном Гором, Јапаном и Аустралијом.

“Црна Гора је изузетан ривал. Они су нам велики конкуренти, тај дуел значи борбу за прво место у групи и додатни одмор од три дана. Јапанци су неугодни, последњих година су победли Црну Гору али смо против њих фаворити. Аустралија мозе свима да откине бодове,а посебно добро играју нпротив нас”, рекао је Савић.

Српски ватерполиста Душан Мандић рекао је да тим има квалитет за освајање златне медаље.

“Први меч против Црне Горе биће у рангу финала и у случају победе то би нам додатно олакшало пут до полуфинала, што је главни циљ. Не бежимо од злата, имамо велику зељу али не побеђује увек најбољи”, изјавио је Мандић.

Званично најбољи играч света Филип Филиповић такође истиче максималне амбиције.

“Очекивања су велика, највише од наш самих, ипак немамо толики притисак као остале репрезентације. али имамо велику обавезу да одиграм најбољи ватерполо”, поручио је Филиповић.

Коментари / 0

Оставите коментар