Видео: Жињак одвео Тигрес у финале Копа Либертадорес!

Мексички клуб избацио бразилски Интернасионал победом од 3:1 у реваншу!

Фудбал 23.07.2015 | 15:00
Видео: Жињак одвео Тигрес у финале Копа Либертадорес!

Многи су се чудили када је летос француски репрезнетативац Андре Пјер Жињак прихватио богату понуду мексичког Тигреса и одлучио да каријеру настави на другом континенту. Али овај посао се обострано исплатио, па ће се мексички клуб у великом финалу (29. јула и 5. августа) против Ривер Плате борити за титулу шампиона Јужне Америке.

Тигрес је у реваншу полуфинала Копа Либертадорес као домаћин савладао бразилски Интернационал са 3:1, што му је укупним скором 4:3 (први меч изгубили у Порто Алегреу са 2:1) донело пласман у завршницу. Већ поменути Жињак отворио је серију голова на “Сан Николас” стадиону сјајним ударцем главом у 18. минуту. Јирген Дам је лепо центрирао, а Француз у свом стилу надскочио ривала и погодио за одушевљење навијача домаћих.

Несрећни аутогол Џеферсона у 41. минуту донео је Тигровима великих 2:0, а када је Едигио Ареваљо поново на асистенцију сјајног Дама погодио за 3:0 у 57. минуту било је јасно да Мексиканци иду на мегдан Ривер Плати у финалу.

Све што је Интернационал урадио на овом мечу био је почасни гол Лисандра Лопеза у 89. минуту, али је то слаба утеха тиму од кога се очекивало да прође у финале и који је био пројектован да освоји Копа Либертадорес. Клуб из Порто Алегреа има у саставу, осим Лопеза, још и Чилеанца Арангиза, Аргентинца Далесандра, па бразилског репрезентативца Нилмара… али, сви они ништа нису показали у ревнашу и заслужено су испали.

Коментари / 0

Оставите коментар