Video: Žinjak odveo Tigres u finale Kopa Libertadores!

Meksički klub izbacio brazilski Internasional pobedom od 3:1 u revanšu!

Fudbal 23.07.2015 | 15:00
Video: Žinjak odveo Tigres u finale Kopa Libertadores!

Mnogi su se čudili kada je letos francuski repreznetativac Andre Pjer Žinjak prihvatio bogatu ponudu meksičkog Tigresa i odlučio da karijeru nastavi na drugom kontinentu. Ali ovaj posao se obostrano isplatio, pa će se meksički klub u velikom finalu (29. jula i 5. avgusta) protiv River Plate boriti za titulu šampiona Južne Amerike.

Tigres je u revanšu polufinala Kopa Libertadores kao domaćin savladao brazilski Internacional sa 3:1, što mu je ukupnim skorom 4:3 (prvi meč izgubili u Porto Alegreu sa 2:1) donelo plasman u završnicu. Već pomenuti Žinjak otvorio je seriju golova na “San Nikolas” stadionu sjajnim udarcem glavom u 18. minutu. Jirgen Dam je lepo centrirao, a Francuz u svom stilu nadskočio rivala i pogodio za oduševljenje navijača domaćih.

Nesrećni autogol Džefersona u 41. minutu doneo je Tigrovima velikih 2:0, a kada je Edigio Arevaljo ponovo na asistenciju sjajnog Dama pogodio za 3:0 u 57. minutu bilo je jasno da Meksikanci idu na megdan River Plati u finalu.

Sve što je Internacional uradio na ovom meču bio je počasni gol Lisandra Lopeza u 89. minutu, ali je to slaba uteha timu od koga se očekivalo da prođe u finale i koji je bio projektovan da osvoji Kopa Libertadores. Klub iz Porto Alegrea ima u sastavu, osim Lopeza, još i Čileanca Arangiza, Argentinca Dalesandra, pa brazilskog reprezentativca Nilmara… ali, svi oni ništa nisu pokazali u revnašu i zasluženo su ispali.

Komentari / 0

Ostavite komentar