Видео - Голд куп: Каква лудница у полуфиналу!!!

Шокантни мечеви на Голд купу! Поклон пенал у 97. за спас Мексика, Јамајка оставила Амере у неверици!

Фудбал 23.07.2015 | 12:20
Видео - Голд куп: Каква лудница у полуфиналу!!!

Репрезентација Јамајке успела је да приреди вероватно највеће изненађење у историји Голд купа, јер је у полуфиналу избацила домаћина и актуелног победника овог такмичења селекцију САД-а. Луда екипа немачког стручњака Винија Шефера славила је са 2:1 у препуном Џорџија дому у Атланти.

Феноменалан погодак из слободњака Жила Барнса у 36. минуту најавио је потоп селекције Јиргена Клинсмана. Голман Американаца Бред Гузан играо је руком ван шеснаестерца, Јамајканци су добили слободан ударац на 16 метара, а нападач Хјустона је закуцао у гол. Претходно је Дарен Меток у 31. минуту главом погодио гол домаћина након центаршута из аута који му је руком упутио Кемар Лоренс, што је било довољно да селекција САД, због пет кошмарних минута, изгуби утакмицу и тако пропусти да се шести пут узастопно пласира у финале Голд купа.

Америма није помогао ни брзи погодак Мајкла Бредлија два минута након почетка другог полувремена. Јамајка је издржала офанзиву коју је предводио Клинт Демпси и на крају прославила један од највећих успеха у историји тамошњег фудбала.

Ривал Јамајканцима у финалу биће селекција Мексика, која је после продужетака савладала десетковану Панаму (2:1) головима из пенала. Мало је недостајало да видимо још једно шокантно полуфинале, а меч је отворио црвени картон за Техаду у 25. минуту због ударања по дефанзивца Сомбрероса Родригеза.

И тако десеткована Панама је дошла до предности у 57. минуту. Дефанзивац Роман Торес фантастично се убацио након изведеног корнера и главом сместио лопту у мрежу Мексиканаца. Сомбрероси су дуго губили, нападали у наставку утакмице, а ишчупали су се у седмом минуту надокнаде времена. Амерички судија Марк Гајгер показао је на белу тачку након играња руком управо Тореса (мада је утисак да га је лопта случајно ударила), Андрес Гвардадо је био прецизан са беле тачке и одвео је меч у продужетке.

А тамо смо видели нови пенал за фаворита, још један погодак Гвардада у 110. минуту за пласман у финале Голд купа и прилику за јубиларни десети трофеј шампиона за Мексико.

Коментари / 0

Оставите коментар