Video - Gold kup: Kakva ludnica u polufinalu!!!

Šokantni mečevi na Gold kupu! Poklon penal u 97. za spas Meksika, Jamajka ostavila Amere u neverici!

Fudbal 23.07.2015 | 12:20
Video - Gold kup: Kakva ludnica u polufinalu!!!

Reprezentacija Jamajke uspela je da priredi verovatno najveće iznenađenje u istoriji Gold kupa, jer je u polufinalu izbacila domaćina i aktuelnog pobednika ovog takmičenja selekciju SAD-a. Luda ekipa nemačkog stručnjaka Vinija Šefera slavila je sa 2:1 u prepunom Džordžija domu u Atlanti.

Fenomenalan pogodak iz slobodnjaka Žila Barnsa u 36. minutu najavio je potop selekcije Jirgena Klinsmana. Golman Amerikanaca Bred Guzan igrao je rukom van šesnaesterca, Jamajkanci su dobili slobodan udarac na 16 metara, a napadač Hjustona je zakucao u gol. Prethodno je Daren Metok u 31. minutu glavom pogodio gol domaćina nakon centaršuta iz auta koji mu je rukom uputio Kemar Lorens, što je bilo dovoljno da selekcija SAD, zbog pet košmarnih minuta, izgubi utakmicu i tako propusti da se šesti put uzastopno plasira u finale Gold kupa.

Amerima nije pomogao ni brzi pogodak Majkla Bredlija dva minuta nakon početka drugog poluvremena. Jamajka je izdržala ofanzivu koju je predvodio Klint Dempsi i na kraju proslavila jedan od najvećih uspeha u istoriji tamošnjeg fudbala.

Rival Jamajkancima u finalu biće selekcija Meksika, koja je posle produžetaka savladala desetkovanu Panamu (2:1) golovima iz penala. Malo je nedostajalo da vidimo još jedno šokantno polufinale, a meč je otvorio crveni karton za Tehadu u 25. minutu zbog udaranja po defanzivca Sombrerosa Rodrigeza.

I tako desetkovana Panama je došla do prednosti u 57. minutu. Defanzivac Roman Tores fantastično se ubacio nakon izvedenog kornera i glavom smestio loptu u mrežu Meksikanaca. Sombrerosi su dugo gubili, napadali u nastavku utakmice, a iščupali su se u sedmom minutu nadoknade vremena. Američki sudija Mark Gajger pokazao je na belu tačku nakon igranja rukom upravo Toresa (mada je utisak da ga je lopta slučajno udarila), Andres Gvardado je bio precizan sa bele tačke i odveo je meč u produžetke.

A tamo smo videli novi penal za favorita, još jedan pogodak Gvardada u 110. minutu za plasman u finale Gold kupa i priliku za jubilarni deseti trofej šampiona za Meksiko.

Komentari / 0

Ostavite komentar