Предсједник Заједнице српске Суперлиге подноси оставку!

"Хоћу да водим одговорну и рационалну политику. Ако можемо сви заједно да се договоримо и очувамо лигу - идемо даље. Ако не, нисмо Заједница и не видим себе у тој улози", поручио је Зоран Шћепановић из Летоније.

Фудбал 23.07.2015 | 21:40
Предсједник Заједнице српске Суперлиге подноси оставку!

Нова сезона Суперлиге почела је на начин који тера ОД српског фудбала свакога ко воли спорт.

Преокрет Звезде против ОФК Београда, подигао је велику прашину и подстакао, између осталог, и оштар напад из Партизана, па подједнако оштар и још шири "контранапад" Звезде, док је средином ове недеље наговештено и да би Тужилаштво могло покрене истрагу да ли је "романтичарима" прећено у полувремену...

Прича о мечу на Врачару траје и даље, а први човек Заједнице Суперлиге Зоран Шћепановић види у свему томе јако лошу, трагичну ситуацијиу за наш елитни ранг такмичења.

"Што се тиче ефеката у медијима, почело је катастрофално. Није се десило све оно што смо се договорали да више не буде манир - да све наше проблеме, недоумице и сумње образложимо и да их решавамо са мање страсти између себе", са жаљењем је констатовао Шћепановић у Летонији,

Док из УЕФА поручују да "за сада само интерно истражују околности поводом те утакмице", директор Суперлиге Владимир Булатовић поручио је да без пријаве службених лица није могуће ни покренути званичну истрагу. Пријаве, као што је неколико пута поручио, није било.

И Зоран Шћепановић упитан је да ли ће Заједница преузети конкретне кораке у вези са том утакмицом.

"Не желим да причам о екстремима, али не желим ни да, са друге стране, стављам главу у песак. Сви који треба да раде свој посао - нека га раде. Само нека се строго држе прописа и нека се држе оквира који им налажу служба и закон. И да се не прејудицирају ствари. С тим у вези, очекујем да ће се и ова ситуација разрешити на начин на који треба", рекао је.

Под жељеним решењем, први човек Заједнице на првом месту "циља" очување бар онога што је остало од интегритета Суперлиге. Уз то, непрестано апелује на највеће клубове да не распирују ватру.

"Ми морамо да сачувамо Суперлигу, јер, каква год да је, ипак је ова лига дала светске прваке. Мислим да смо обавезни да имамо обзира бар према томе, према томе што цео свет слави и на шта смо били поносни. Овим гестом смо упрљали један од највећих резултата у историји нашег фудбала".

Шта предузети у оваквој ситуацији, у којој је већ после првог кола немали број оних који су унапред дигли руке од праћења Суперлиге?

Шћепановић је у одговору на ово питање први пут наговестио и да би могао да се повуче пред великим проблемима.

"И сада размишљам о томе шта урадити и нешто ћу предузети следеће недеље. Урадићу све од себе да се смире страсти, покушаћу да уразумим све који су учествовали у овоме. Што се тиче Звезде и Партизана, покушао сам да седнем са њима за исти сто, знате да се то десило на почетку мог мандата. Тада су били врло разумни, свесни свог утицаја на креирање јавног мнења и уопште слике о српском фудбалу. Да ли су сада то заборавили на моменат или не - не знам, али покушаћу још једном. Ако у томе не будем успео, озбиљно размишљам да поднесем оставку и да више не учествујем у овоме", конкретно је рекао Шћепановић.

Дакле, први човек Заједнице свестан је да његови апели и лепе жеље упућене на адресе свих српских клубова нису донели смиривање тензија. Стога, разматра и драстичну меру и повлачење.

"Имам можда превише оптимистичну слику да можемо сви заједно да кренемо даље. Али, изгубити или смањити интересовање спонзора, смањити доток новца и интерес публикеза српски фудбал... Не знам коме све то може да буде у интересу. Са друге стране, не видим себе у улози у којој бих био одговоран за то", подвукао је Шћепановић.

"Не тражимо решење у медијима"
"Према мом мишљењу, медији би требало да кажу да не желе да преносе све те ствари, та бесомучна препуцавања и саопштења. Све то узменирава људе и изазива агресију која се потом преноси и на стадион. Бојим се да ће се то у једном тренутку тешко моћи контролисати", рекао је Шћепановић.

Коментари / 0

Оставите коментар