Predsjednik Zajednice srpske Superlige podnosi ostavku!

"Hoću da vodim odgovornu i racionalnu politiku. Ako možemo svi zajedno da se dogovorimo i očuvamo ligu - idemo dalje. Ako ne, nismo Zajednica i ne vidim sebe u toj ulozi", poručio je Zoran Šćepanović iz Letonije.

Fudbal 23.07.2015 | 21:40
Predsjednik Zajednice srpske Superlige podnosi ostavku!

Nova sezona Superlige počela je na način koji tera OD srpskog fudbala svakoga ko voli sport.

Preokret Zvezde protiv OFK Beograda, podigao je veliku prašinu i podstakao, između ostalog, i oštar napad iz Partizana, pa podjednako oštar i još širi "kontranapad" Zvezde, dok je sredinom ove nedelje nagovešteno i da bi Tužilaštvo moglo pokrene istragu da li je "romantičarima" prećeno u poluvremenu...

Priča o meču na Vračaru traje i dalje, a prvi čovek Zajednice Superlige Zoran Šćepanović vidi u svemu tome jako lošu, tragičnu situacijiu za naš elitni rang takmičenja.

"Što se tiče efekata u medijima, počelo je katastrofalno. Nije se desilo sve ono što smo se dogovorali da više ne bude manir - da sve naše probleme, nedoumice i sumnje obrazložimo i da ih rešavamo sa manje strasti između sebe", sa žaljenjem je konstatovao Šćepanović u Letoniji,

Dok iz UEFA poručuju da "za sada samo interno istražuju okolnosti povodom te utakmice", direktor Superlige Vladimir Bulatović poručio je da bez prijave službenih lica nije moguće ni pokrenuti zvaničnu istragu. Prijave, kao što je nekoliko puta poručio, nije bilo.

I Zoran Šćepanović upitan je da li će Zajednica preuzeti konkretne korake u vezi sa tom utakmicom.

"Ne želim da pričam o ekstremima, ali ne želim ni da, sa druge strane, stavljam glavu u pesak. Svi koji treba da rade svoj posao - neka ga rade. Samo neka se strogo drže propisa i neka se drže okvira koji im nalažu služba i zakon. I da se ne prejudiciraju stvari. S tim u vezi, očekujem da će se i ova situacija razrešiti na način na koji treba", rekao je.

Pod željenim rešenjem, prvi čovek Zajednice na prvom mestu "cilja" očuvanje bar onoga što je ostalo od integriteta Superlige. Uz to, neprestano apeluje na najveće klubove da ne raspiruju vatru.

"Mi moramo da sačuvamo Superligu, jer, kakva god da je, ipak je ova liga dala svetske prvake. Mislim da smo obavezni da imamo obzira bar prema tome, prema tome što ceo svet slavi i na šta smo bili ponosni. Ovim gestom smo uprljali jedan od najvećih rezultata u istoriji našeg fudbala".

Šta preduzeti u ovakvoj situaciji, u kojoj je već posle prvog kola nemali broj onih koji su unapred digli ruke od praćenja Superlige?

Šćepanović je u odgovoru na ovo pitanje prvi put nagovestio i da bi mogao da se povuče pred velikim problemima.

"I sada razmišljam o tome šta uraditi i nešto ću preduzeti sledeće nedelje. Uradiću sve od sebe da se smire strasti, pokušaću da urazumim sve koji su učestvovali u ovome. Što se tiče Zvezde i Partizana, pokušao sam da sednem sa njima za isti sto, znate da se to desilo na početku mog mandata. Tada su bili vrlo razumni, svesni svog uticaja na kreiranje javnog mnenja i uopšte slike o srpskom fudbalu. Da li su sada to zaboravili na momenat ili ne - ne znam, ali pokušaću još jednom. Ako u tome ne budem uspeo, ozbiljno razmišljam da podnesem ostavku i da više ne učestvujem u ovome", konkretno je rekao Šćepanović.

Dakle, prvi čovek Zajednice svestan je da njegovi apeli i lepe želje upućene na adrese svih srpskih klubova nisu doneli smirivanje tenzija. Stoga, razmatra i drastičnu meru i povlačenje.

"Imam možda previše optimističnu sliku da možemo svi zajedno da krenemo dalje. Ali, izgubiti ili smanjiti interesovanje sponzora, smanjiti dotok novca i interes publikeza srpski fudbal... Ne znam kome sve to može da bude u interesu. Sa druge strane, ne vidim sebe u ulozi u kojoj bih bio odgovoran za to", podvukao je Šćepanović.

"Ne tražimo rešenje u medijima"
"Prema mom mišljenju, mediji bi trebalo da kažu da ne žele da prenose sve te stvari, ta besomučna prepucavanja i saopštenja. Sve to uzmenirava ljude i izaziva agresiju koja se potom prenosi i na stadion. Bojim se da će se to u jednom trenutku teško moći kontrolisati", rekao je Šćepanović.

Komentari / 0

Ostavite komentar