Пар из Бугарске кренуо пјешке до Индије

Један млади пар решио је да крене на пут и то на старински начин. Оставили су телефоне код куће и кренули из Бугарске, у којој живе, чак до Индије и то искључиво пешке.

Занимљивости 23.07.2015 | 11:00
Пар из Бугарске кренуо пјешке до Индије

Борис Канев (25) и Марта Мартинес Самалеа (31), пореклом из Шпаније, кренули су на пут који је трајао 511 дана. Они нису желели да користе авион, те су свуда ишли пешке, а прошли су кроз Турску, Курдистан и Иран, Кину и Бурму, све док нису дошли до Индије.

- Оно што смо стварно желели је да кренемо у авантуру на бициклу или возећи се комбијем. Али, ми једноставно волимо да ходамо и то је био одличан начин да упознамо нове људе и да чујемо приче које никада пре не бисмо могли - прича Марта.

Они су отишли из свог дома у Софији једног кишовитог октобарског поподнева и кренули ка Турској где су провели целу зиму. На пролеће су кренули ка Блиском истоку и потом ка Кини, да би на крају дошли у Индију.

Овај пар провео је 22 месеца у путу, а осим мапе са собом су носили и једно маче које су пронашли успут. Свој пут документовали су на Фејсбуку, где се на њиховој страници могу видети невероватне фотографије са пропутовања.

Они су и даље у Индији и надају се да ће се вратити кући до Божића. Тренутно пишу књигу о свом путовању и надају се да ће успети у својој замисли.

Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар