Par iz Bugarske krenuo pješke do Indije

Jedan mladi par rešio je da krene na put i to na starinski način. Ostavili su telefone kod kuće i krenuli iz Bugarske, u kojoj žive, čak do Indije i to isključivo peške.

Zanimljivosti 23.07.2015 | 11:00
Par iz Bugarske krenuo pješke do Indije

Boris Kanev (25) i Marta Martines Samalea (31), poreklom iz Španije, krenuli su na put koji je trajao 511 dana. Oni nisu želeli da koriste avion, te su svuda išli peške, a prošli su kroz Tursku, Kurdistan i Iran, Kinu i Burmu, sve dok nisu došli do Indije.

- Ono što smo stvarno želeli je da krenemo u avanturu na biciklu ili vozeći se kombijem. Ali, mi jednostavno volimo da hodamo i to je bio odličan način da upoznamo nove ljude i da čujemo priče koje nikada pre ne bismo mogli - priča Marta.

Oni su otišli iz svog doma u Sofiji jednog kišovitog oktobarskog popodneva i krenuli ka Turskoj gde su proveli celu zimu. Na proleće su krenuli ka Bliskom istoku i potom ka Kini, da bi na kraju došli u Indiju.

Ovaj par proveo je 22 meseca u putu, a osim mape sa sobom su nosili i jedno mače koje su pronašli usput. Svoj put dokumentovali su na Fejsbuku, gde se na njihovoj stranici mogu videti neverovatne fotografije sa proputovanja.

Oni su i dalje u Indiji i nadaju se da će se vratiti kući do Božića. Trenutno pišu knjigu o svom putovanju i nadaju se da će uspeti u svojoj zamisli.

Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar