Преживио удар грома и добио премију на лутрији

Канађанин Питер Мекети може за себе да каже да је доживео нешто сасвим немогуће - преживео је и удар грома и добио је премију на лутрији, пренео је данас Вашингтон Пост.

Занимљивости 23.07.2015 | 10:30
Преживио удар грома и добио премију на лутрији

"Искрено, више сам очекивао да ме још једном погоди гром", рекао је овај срећковић након што је прошле недеље сазнао да је добио милион долара на лутрији. Добитак ће поделити са Дајан Милер, која је запослена у Мекетијевој продавници, јер њих двоје већ дуже од године заједно уплаћују лутријске листиће.


Гром је погодио Питера Мекетија када је имао 14 година док је покушавао да привеже чамац којим је пловио, а исто непријатно искуство имала је и Питерова кћерка пре неколико година.

Шансе да вас и вашу кћерку погоди гром и да добијете премију на лутрији су један према 2.600 милијарди, израчунала је на молбу Еј-Би-Сија Софи Легер, професорка на Универзитету Монктон.

"То је скоро немогуће, али ипак се догодило. То нам говори да је у животу ипак све могуће", рекла је професорка.

Мекети каже да планира да свој део добитка потроши на своје хобије - кување и пецање, а његова радница Дајен Милер каже да не намерава да напусти посао и да ће новац од џекпота потрошити на одмор и путовање.

Да овде не би био крај срећним догађајима за Питера Мекетија, побринула се Атлантска лутрија која ће му исплатити додатних 10.000 долара, као власнику радње у којој је уплаћен добитнички тикет. Коштао је три долара.

Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар