Preživio udar groma i dobio premiju na lutriji

Kanađanin Piter Meketi može za sebe da kaže da je doživeo nešto sasvim nemoguće - preživeo je i udar groma i dobio je premiju na lutriji, preneo je danas Vašington Post.

Zanimljivosti 23.07.2015 | 10:30
Preživio udar groma i dobio premiju na lutriji

"Iskreno, više sam očekivao da me još jednom pogodi grom", rekao je ovaj srećković nakon što je prošle nedelje saznao da je dobio milion dolara na lutriji. Dobitak će podeliti sa Dajan Miler, koja je zaposlena u Meketijevoj prodavnici, jer njih dvoje već duže od godine zajedno uplaćuju lutrijske listiće.


Grom je pogodio Pitera Meketija kada je imao 14 godina dok je pokušavao da priveže čamac kojim je plovio, a isto neprijatno iskustvo imala je i Piterova kćerka pre nekoliko godina.

Šanse da vas i vašu kćerku pogodi grom i da dobijete premiju na lutriji su jedan prema 2.600 milijardi, izračunala je na molbu Ej-Bi-Sija Sofi Leger, profesorka na Univerzitetu Monkton.

"To je skoro nemoguće, ali ipak se dogodilo. To nam govori da je u životu ipak sve moguće", rekla je profesorka.

Meketi kaže da planira da svoj deo dobitka potroši na svoje hobije - kuvanje i pecanje, a njegova radnica Dajen Miler kaže da ne namerava da napusti posao i da će novac od džekpota potrošiti na odmor i putovanje.

Da ovde ne bi bio kraj srećnim događajima za Pitera Meketija, pobrinula se Atlantska lutrija koja će mu isplatiti dodatnih 10.000 dolara, kao vlasniku radnje u kojoj je uplaćen dobitnički tiket. Koštao je tri dolara.

Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar