Кошаркашки ''Змајеви'' у "гадном сосу"!

Селектор Босне и Херцеговине Душко Ивановић налази се у великим проблемима пред почетак припрема, јер не зна ни где ће се окупити репрезентација, нити ко ће је чинити?!

Кошарка 22.07.2015 | 21:40
Кошаркашки ''Змајеви'' у "гадном сосу"!

Кошаркашка репррезентација Босне и Херцеговине требало би да се окупи сутра у Сарајеву уочи почетка припрема за предстојеће Европско првенство. Ипак, под великим је знаком питања да ли ће селектор Душко Ивановић сутра извршити прозивку.

Окупљање националног тима је неизвесно због финансијских проблема и изостанка подршке државних институција.

Место окупљања је хотел "Кристал" на Илиџи, али само хипотетички, будући да их је власник тог угоститељског објекта обавестио да неће моћи да бораве у његовом објекту, уколико унапред не уплате новац за смештај репрезентативаца.

Медији у БиХ преносе да су челници кошаркашког савеза врло забринути за почетак припрема јер новца немају, будући да ове године нису добили подршку највећих компанија БиХ.

Душко Ивановић, осим чињенице да не не зна да ли ће његов тим бити примљен у хотел на Илиџи, са сигурношћу не зна ни ко ће му се одазвати од играча које је позвао на припреме за Еуробаскет.

На списку се налазе Немања Гордић, Мухамед Пашалић, Алекс Ренфро, Нихад Ђедовић, Марко Шутало, Далибор Першић, Адин Врабац, Марко Јошило, Недим Буза, Мирза Телетовић, Миња Милошевић, Мирослав Тодић, Стефан Глоговац, Елмедин Кикановић, Драшко Албијанић, Андрија Стипановић, као и Јусуф Нуркић, који је придодат списку иако није сигурно да ће бити спреман због операције колена коју је недавно обавио (чека зелено светсло лекара).

Спекулише се да је под знаком питања капитен Мирза Телетовић, као и учешће Нихада Ђедовића на првенству Старог континента.

Телетовић, који је недавно потписао уговор са Финикс Сансима, као и Јусуф Нуркић, кошаркаш Денвер Нагитса, на основу НБА клаузуле могу да се прикључе репрезентацији тек од 1. августа, јер играч из најјаче лиге света са националним тимом на припремама може да проведе највише 35 дана.

Са Ђедовићем је ситуација мало сложенија, јер се одрекао држављаства БиХ у корист немачког пасоша, па је аутоматски изгубио и право наступа за "змајеве". Кошаркашки савез БиХ је протеклих недеља послао молбе на све релевантне адресе, укључујући и Влади Немачке, како би се Ђедовићу омогућио наступ на Еуробаскету у септембру, али позитиван одговор још није стигао. Сада је на играчу одлука да ли заиста жели да наступа за БиХ овог лета, како би се у случају потврдног одговора покренула процедура око повратка у национални тим.

Душку Ивановићу званично ниједан играч није саопштио да одбија позив, али без обзира на то догађаји уочи окупљања наговештавају да га очекује тежак посао, пре него што и званично саопшти крајем августа којих 12 играча ће водити на Европско првенство.

Селекција БиХ ће на Еуробаскету, који ће се играти од 5. до 20 септембра, наступати у групи групи А, у Монпељеу, заједно са репрезентацијама Француске, Пољске, Израела, Русије и Финске.

Коментари / 0

Оставите коментар