Тур де Франс: Фрум први, Гешке најбржи у 17. етапи!

Бициклиста Џајант-Алпесина Симон Гешке тријумфовао је на 17. етапи трке Тур д’Франс од Дињ ле Бена до Пра Лупа у дужини од 161 километра.

Остали спортови 22.07.2015 | 19:40
Тур де Франс: Фрум први, Гешке најбржи у 17. етапи!

Та етапа је означила улазак Тура у Алпе, у којима ће остати до недеље и церемонијалне етапе до Јелисејских поља у Паризу.

Немачки бициклиста је до тријумфа дошао после бега и соло вожње до циља, после драматичног дана, током којег се Тиџеј Ван Гардерен повукао, Алберто Контадор имао удес, а Крис Фрум задржао жуту мајицу.

Гешке је на 53 километра до циља успео да се одвоји од водеће групе коју је чинило 25 возача и пред последњи успон је успео да се одбрани од напада Ендруа Таланског из Канондејл-Гармина.

Талански је кроз циљ прошао са 32 секунде заостатка, док је трећепласирани био бициклиста Етикс-Квикстепа Ригоберто Уран. Француз Тибо Пино је морао да се задовољи четвртим местом после пада у укосници опасног спуста са Кол д’Алоа, иако су га многи видели на подијуму.

Ван Гардерен се повукао са Тура на половини етапе вожене у среду због болести и јаких главобоља. Пред последњих пет етапа на овогодишњем издању најпрестижније трке на свету, Американац је држао треће место у генералном пласману.

Поред његовог одустајања, борбу за подијум на крају Тура зачинио је и Контадоров пад, такође на спусту са Кол д’Алоса, због чега је морао да замени бицикл са Петером Саганом пред последњих 15 километара и изгубио још два минута у односу на конкуренце за жуту мајицу.

Фрум је у среду трпео велики број напада од браниоца титуле Винченца Нибалија и двојца Мовистара Наира Кинтане, али је задржао своју преднос. Британац и даље има три минута и десет секунди предности у односу на Кинтану, а пелотон је у циљу имао више од седам минута заостатка у односу на Гешкеа.

На Туру се у четвртак вози 186,5 километара дуга етапа од Гапа до Сен Жан де Моријена.

Коментари / 0

Оставите коментар