Шта крију имена најљепших плажа Грчке?

Планирајући летовање обично водите рачуна о посећености летовалишта, положају виле у односу на плажу или центар места, о квалитету услуга... О чему размишљате док бројите дане до поласка? За почетак, да ли сте икада размишљали о називима места која сте посетили или намеравате?

Путовања 22.07.2015 | 16:30
Шта крију имена најљепших плажа Грчке?

Сигурно се велики број вас запитао зашто се плажа на Скиатосузове Банана и да ли је Парадисо беацх, плажа која се налази са леве стране Неос Мармараса заиста рајска.

Поменута Парадисо плажа идеална је плажа за породице са малом или љубитеље брћкања у плиткој води. Плажа Сунсет, на Крфу, позната је по најлепшем заласку сунца на острву. Остале познате плаже на овом популарном острву оплемењене су фантастичним пејзажима, али ова с разлогом носи то име.

Кери, једна од најлепших плажа Закинтоса, названа је по језеру које је пресушило. Занимљиве су истоимене пећине које се налазе у близини. Ова обала представља једно од најлепших места за роњење на Медитерану. Навагио беацх, плажа која се као и Кери налази на Закинтосу, носи име олупине брода који се насукао и остављен ту постао заштитни знак исте.

Плажа Егремни, на југозападној обали острва Лефкада, могла би уплашити податком да једини начин да до ње стигнете јесте да се попнете уз 347 степеника на 150 метара високој стени. Велики број људи који су јој се враћали потврда је да се труд исплати.

Ако сте икада посетили Пефкохори, знате да је познат по боровим шумама. И не само то. Сам назив је добио по њима (пефко – бор). Слично је и са малим местом које се налази недалеко од Аспровалте и Неа Врасне. Право значење речи Ставрос је крст. На брду изнад места налази се велики дрвени крст који је ноћу осветљен и може се видети из насељеног дела.

Грци су творци сјајних митских прича на које су многи народи и културе угледале. Ако то имамо у виду, не би требало да нас изненади маштовитост у стварању назива насељених места. Места су сама по себи инспиративна и јединствена што је свакако знатно допринело оригиналности.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар