Видео: Ривер у финалу Копа Либертадорес!

Ривер Плата одолела у Асунсиону против Гуаранија (1:1) у реваншу полуфинала.

Фудбал 22.07.2015 | 14:20
Видео: Ривер у финалу Копа Либертадорес!

Ривер је после пуних 19 година успео да се пласира у финале Копа Либертадорес. Милионери су након тријумфа над Гуаранијем у првој утакмици на свом Монументалу прошле недеље (2:0) одолели и у реваншу у Асунсиону и ремијем 1:1 прошли су у борбу за пехар.

Ривер ће се у финалу јужноамеричке Лиге шампиона борити са победником другог реванша који је на програму касно ноћас (03.00), а у коме бразилски Интернационал брани предност од 2:1 против мексичког Тигреса.

Када је реч о утакмици у Асунсиону, Ривер је имао план да држи лопту у поседу и да проба да не прими гол у првих пола сата. И управо такву игру смо и гледали. Домаћин једва да је припретио, а у 17. минуту, након покушаја Море голман Гуаранија Агилар је некако сачувао мрежу. Аргентински тим је био бољи у првом делу, а у 24. минуту бележимо још једну лепу шансу. Након асистенције Санчеза, Родриго Мора није успео да смести лопту у мрежу.

Ипак, у наставку се слика на терену тотално променила. Гуарани је кренуо офанзивно, логично, јер су му недостајала бар два гола за продужетке, а у 61. минуту неизвесност се вратила у овај двомеч. Ударац главом Палауа одбио се од стативе, а на лопту је натрчао Федерико Фернандез и из близине је сместио иза Баровера за предност домаћина од 1:0.

Експлодирао је стадион у Асунсиону у том тренутку, а домаћин је добио крила и наставио да напада. Риверу није било пријатно, посебно у 67. минуту када је после шута Палауа, везиста Санчез избацио лопту са гол линије и спречио Парагвајце да потпуно поравнају укупан резултат.

Ризик домаћина су у финишу утакмице искористили гости. Играо се 79. минут, а Уругвајац Табаре Вијудес, који је недавно стигао из турске Кашимпансе, сјајно је проиграо Лукаса Аларија, а овај је феноменалним лобом матирао Агилара и ставио тачку на пласман Ривера у финале.

Сада ће Аргентинци у миру сачекати ривала у финалу и навијати за Тигрес, који ноћас у Мексику јури заостатак од 2:1 из првог меча. Питате се зашто баш за њих? Па, зато што по правилима Копа Либертадорес друга утакмица финала (5. августа) мора да се игра на територији Јужне Америке, па би по том правилу Ривер био домаћин у реваншу на свом пуном Монументалу ако би му ривал био баш Тигрес. Али, једно су жеље…

Коментари / 0

Оставите коментар